Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: "Καταργούνται 200 εφορίες, στα μανταλάκια οι φοροφυγάδες, μέσα Ιουνίου η Κάρτα Αποδείξεων

Έσοδα 11,8 δις.€ φιλοδοξεί να βάλει στα κρατικά ταμεία η Κυβέρνηση από το κυνήγι της φοροδιαφυγής έως και το 2013, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά την παρουσίαση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής για την περίοδο 211-2013, στην οποία μετείχαν και οι υπουργοί Χ, Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοϊδης, Χ. Καστανίδης, τέθηκαν στόχοι για την είσπραξη 1,5 δις.€ φέτος, 4,4δις.€ το 2012 και 5,9δις.€ το 2013, έσοδα όμως που δεν προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που καταρτίζεται με την τρόϊκα.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, μέσα στους επόμενους 3 μήνες θα ανέβουν στα μανταλάκια του διαδικτύου τα ονόματα εκείνων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ενός έτους και πάνω από 150.000 ευρώ, αλλά και οι φοροφυγάδες στο βαθμό που το επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο δεν θα έχουν φοροαπαλλαγές.

Οι αρμόδιες αρχές διαθέτουν λίστες Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Τις αξιοποιούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν πληρωθεί οι φόροι. Σε ερώτηση εάν υπάρχουν και ονόματα πολιτικών. Είπε ‘Δεν ξέρουμε. Μην περιμένετε Δράκους‘.

Θα σταλεί mail σε όσους δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, ενώ η παραοικονομία υπολογίζεται στο 25-35%. Δηλαδή φοροδιαφυγή 10-15δις.€/χρόνο.

Η Κάρτα Αποδείξεων θα είναι έτοιμη σε 1,5 μήνα και ετοιμάζονται οι προδιαγραφές για νέα γενιά Ταμειακών Μηχανών οι οποίες θα συνδέονται απευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών.

Καταργούνται περί τις 200 εφορίες. Μία σε κάθε νομό πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Περί τους 2.500 εφοριακούς και 500 διοικητικούς θα απελευθερωθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Για την αναδιάρθρωση τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση και δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του χρέους.

“Σε ένα μεταγενέστερο διάστημα να δούμε την καλύτερη διευθέτηση” των 110δις.€, τόνισε ο υπουργός.

Νέος ΓΓ ΣΔΟΕ ο τέως Αντιεισαγγελέας Ιωάννης Διώτης. Ο κ. Διώτης, που ήταν αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας (γνωστός και από τη δράση του για τη σύλληψη των μελών της 17Ν), αντικαθιστά στο ΣΔΟΕ τον νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

Επίσης ανακοινώθηκε οτι συστήνεται στο ΣΔΟΕ μονάδα πλωτών μέσων.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την φοροδιαφυγή έγκλημα κατά της χώρας.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas