Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Χάνετε βάρος χωρίς να το επιδιώκετε;

Χάνετε βάρος χωρίς να το επιδιώκετε;
Δεν είναι απαραίτητα καλό.

Ενώ οι διατροφικές σας συνήθειες δεν έχουν αλλάξει, εσείς ξαφνικά χάνεται κιλά. Εσείς μπορεί να χάιρεστε για το μικρότερο νούμερο τζιν και μάλιστα χωρίς κόπο, μήπως όμως ο οργανισμός σας προσπαθεί κάτι να σας πει;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανεξήγητη, δραματική απώλεια βάρους είναι κάτι ασυνήθιστο και μπορεί να κρύβει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ένα τέτοιο, σοβαρό ενδεχόμενο, είναι ο διαβήτης.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, 11,5 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας άνω των 20 έχουν διαβήτη τύπων 1 και 2, αλλά περίπου το ένα τέταρτο από αυτές δεν το γνωρίζει καν!

Επειδή έχουμε ακούσει τόσα πολλά για το πώς η αύξηση του σωματικού βάρους οδηγεί στην ασθένεια, πολλές από εμάς δεν γνωρίζουν ότι και η απώλεια βάρους είναι επίσης ένα σύμπτωμα. Το σώμα δεν μπορεί να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια και αρχίζει να χρησιμοποιεί τις αποθήκες του λίπους. Στην περίπτωση αυτή, μαζί με την απώλεια βάρους, έρχεται κι ο κίνδυνος διαβητικού κώματος ή ακόμα και θανάτου.

Πότε να θορυβηθείτε;

 Αν δεν είστε υπέρβαρες και δεν έχετε ιστορικό της ασθένειας στην οικογένεια σας, και παρατηρήσετε μια ανεξήγητη πτώση του βάρους σας, της τάξεως του 10%,  κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 6 με 8 εβδομάδες, ελέγξτε το με το γιατρό σας.

Επίσης, αν έχετε ασυνήθιστη πείνα ή δίψα, ή  εάν νοιώθετε ξαφνικά εξάντληση όλη την ώρα, ή αν αισθάνεστε συνεχώς την ανάγκη να επισκέπτεστε την τουαλέτα .

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas