Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Θεοδωράκης: "Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τα ΜΑΤ"

Σκληρή απάντηση στον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή, έδωσε ο μεγάλος μας συνθέτης και επικεφαλής του κινήματος "Σπίθα" Μίκης Θεοδωράκης.

"Επειδή ζούμε εκρηκτικές στιγμές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας. Ο κ. Πεταλωτής, αστόχαστα; και ανιστόρητα, με χαρακτήρισε έμμεσα φασίστα. Αυτή είναι πολύ βαριά κουβέντα, που επειδή ακριβώς βιάζει την ιστορική πραγματικότητα, είναι...
πολύ πιθανό να γυρίσει κάποτε μπούμεραγκ ενάντια σ’ αυτόν που την εκστομίζει και την παράταξή του" είπε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο κ. Πεταλωτής είχε κάνει λόγο για ακροδεξιές πρακτικές, αναφερόμενος στις αφίσες που ανήρτησαν στην Κομοτηνή μέλη της "Σπίθας" και οι οποίες απεικόνιζαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είπαν "ναι" στο Μεσοπρόθεσμο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι φασιστική πράξη είναι να κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από τα ΜΑΤ, την τρόικα και τους κουκουλοφόρους και να υποβάλλει το λαό σε σκληρή δοκιμασία.

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μίκης Θεοδωράκης, σχετικά με τα όσα ανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή τις επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

"Για να του φρεσκάρω τη μνήμη, φασιστική πράξη είναι όταν το 20% του εκλογικού σώματος, όπως δείχνουν όλα τα γκάλοπ ότι είναι η σημερινή δύναμη του ΠΑΣΟΚ, περιφρονεί το 80%. Και οχυρωμένο πίσω από την Τρόικα, τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, υποβάλλει τον Λαό και το Έθνος σε σκληρή δοκιμασία με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την ύπαρξή τους. Όσον αφορά τους βουλευτές που φορτώθηκαν την ιστορική ευθύνη του ΝΑΙ, δεν είναι μόνο οι αφισοκολλητές της ΣΠΙΘΑΣ (που κατηγορεί και απειλεί ο κ. Πεταλωτής) που πιστεύουν ότι η πράξη τους προσβάλλει το δημόσιο αίσθημα, τις ιστορικές μας παραδόσεις, τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας και τους αγώνες για ελευθερία που ξεκίνησαν από το ΟΧΙ των Ελλήνων" σημειώνει ο μεγάλος μας συνθέτης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης της "Σπίθας" και κατηγορεί τον Γ. Πεταλωτή για λασπολογία με στόχο να φορτώσει το κίνημα του οποίου είναι επικεφαλής με τη ρετσινιά της μη ειρηνικής συμπεριφοράς.

"Είναι η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού. Είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες που καθημερινά σας μουντζώνουν εσάς και την παράταξή σας, κ. Πεταλωτή. Αν τολμάτε λοιπόν, πείτε καθαρά στους Έλληνες ότι είναι φασίστες, γιατί δεν έμαθαν να προσκυνούν όπως μερικοί άλλοι την κ. Μέρκελ και ΣΙΑ. Και βγάλτε απ’ το μυαλό σας ότι θα μπορέσετε με τη γνωστή μέθοδο της λάσπης να μας φορτώσετε οποιαδήποτε μη ειρηνική συμπεριφορά, αφού από την Ιδρυτική Διακήρυξη έως και σήμερα τονίζουμε συνεχώς ότι κάνουμε μία ειρηνική επανάσταση" καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas