Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Το πιο hi-tech πλύσιμο αυτοκινήτων στον πλανήτη


Το πιο hitech πλύσιμο αυτοκινήτων στον πλανήτηΤο έπλυνες; Το γυάλισες; Σίγουρα όχι τόσο καλά όσο αυτός ο “μαιτρ” του καθαρίσματος πολυτελών αυτοκινήτων, που χρεώνει για τις ειδικές μεθόδους του 7.500 ευρώ!

Η παρακάτω ιστορία είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το αν το ταλέντο και η δουλειά πρέπει να πληρώνονται αδρά ή αν κάποιοι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη έχουν παραπάνω λεφτά από ότι χρειάζεται. Όπως το πάρει κανείς…

Με αυτά στο μυαλό, σας παρουσιάζουμε τον πολύ έξυπνο και ταλαντούχο κύριο Gurcharn Sahota ό οποίος ηγείται ενός καθαριστηρίου στην Αγγλία το οποίο έχει την τιμή να πλένει τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Η καριέρα του ξεκίνησε όταν μικρός, έβγαινε βόλτα στη γειτονιά και έπλενε όλα τα αυτοκίνητα των γειτόνων δωρεάν, ξανά και ξανά. Οι γονείς του δεν μπορούσαν να του ξεκολλήσουν τον κουβά και το σφουγγάρι από το χέρι μιας και ο μικρός Gurcharn έλεγε πως λάτρευε να το κάνει. Αργότερα σπούδασε λογιστική, αλλά το πάθος του τον οδήγησε ξανά πίσω στον κουβά και το σφουγγάρι.
Εδώ και πέντε περίπου χρόνια δεν προλαβαίνει να είναι και πολύ στο μαγαζί του, το οποίο παρεμπίπτοντος είναι το γκαράζ του πατρικού του, μιας και πλούσιοι ανά τον κόσμο τον ταξιδεύουν στις επαύλεις και τα γκαράζ τους για να τους πλύνει τα αμάξια. Εδώ λογικά θα αναρωτηθείτε, μα τι είναι αυτό που κάνει αυτόν τον άγγλο με το άθλιο όνομα τόσο περιζήτητο; Η απάντηση είναι πως προτού παρουσιάσει τελειωμένο το αυτοκίνητο στον τυχερό ιδιοκτήτη του, αφιερώνει έως και 250 ώρες για να το καθαρίσει!
Στα «καθαριστικά» ταξίδια του έχει πάντα μαζί του, ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, εκατό περίπου καθαριστικά υγρά και ένα βαζάκι με κερί αξίας περίπου
10,000 ευρώ.
Ας περάσουμε όμως στο σημείο που όλοι περιμένετε. Ο Gurcharn Sahota χρεώνει 7.200 λίρες για ένα καθάρισμα «μέσα-έξω» κι εδώ είναι ακριβώς το πρόβλημά που αναφέραμε στην εισαγωγή… ‘Oλα τα αυτοκίνητα που φροντίζει κοστίζουν πάνω από 200,000 ευρώ και οι ημίτρελοι ιδιοκτήτες τους θέλουν το καλύτερο για τα μεταλλικά μωρά τους, οπότε συγκριτικά το υπέρογκο ποσό του πλυσίματος δεν ακούγεται και τόσο άσχημο…
Το γκαράζ των γονιών του έχει μεταμορφωθεί σε F1 paddock με ειδικά πλακάκια, που βοηθούν στο να φαίνονται μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης, σε πάτωμα και τοίχους.
Μετά από πολλές ώρες πλυσίματος και γυαλίσματος τα ινία παίρνει το ειδικό μικροσκόπιο (χρησιμοποιείται από ιατροδικαστές για περιπτώσεις εγκλημάτων) που απεικονίζει σε οθόνη υπολογιστή ασύλληπτα μικρές γρατσουνιές, αλλά και σκόνη που είναι αδύνατο να φανεί με γυμνό μάτι. Όταν τις ανακαλύψει τις γεμίζει με ειδικές αλοιφές και gel και ξεκινάει πάλι από την αρχή! Ο σχολαστικός Gurcharn δεν αφήνει ποτέ από τα χέρια του ένα αυτοκίνητο, αν δεν καθαρίσει κάθε εξάρτημά του με 5 διαφορετικές μεθόδους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του κερώματος ο Gurcharn Sahota ελέγχει συνέχεια το πάχος του στρώματος βαφής-κεριού με υπερήχους και κάνει μικροδιορθώσεις ώστε το τελικό στρώμα κεριού που θα προστατεύει το αυτοκίνητο να είναι παντού ισόπαχο.
Ο ίδιος βέβαια οδηγεί ένα σαράβαλο VW Golf δεκαπενταετίας, προφανώς λόγω επαγγελματικής διαστροφής.
  • Tips του Gurcharn (αφού μάλλον δεν θα τον πληρώσουμε ας ακούσουμε τουλάχιστον τι έχει να προτείνει)
- Το πρώτο βήμα είναι να ψεκάσoυμε το αυτοκίνητο με ένα υγρό που λιώνει-διαλύει χώματα και άλλες βρωμιές.
- Μετά από λίγο ξεβγάζουμε το αυτοκίνητο με ένα πιεστικό νερού για να φύγουν τα πολλά.
- Στη συνέχεια σκουπίζουμε όλο το εξωτερικό με ένα μάλλινο (από αρνί παρακαλώ..).
- Το πλένουμε με καθαριστικό υγρό με χλιαρό νερό.
- Ξανά πιεστικό…
- Ψεκάζουμε ένα μείγμα κεριού σε μορφή υγρού σε όλο το αυτοκίνητο.
- Σκουπίζουμε προσεκτικά με πανί από μικροΐνες.
- Τέλος απλώνουμε ένα μείγμα πηλού και κεριού (αυτό που κάνει 10,000 ευρώ..) και αρχίζουμε το γυάλισμα με ειδικό τροχό. (ο Gurcharn το κάνει 5 φορές!)
Μόλις γλυτώσατε 7,200 λίρες.
Δείτε τον σε δράση

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas