Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Προειδοποίηση Γιούργκεν για διακοπή ρευστότητας προς την Ελλάδα

Ο πόλεμος μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών και τραπεζιτών καλά κρατεί και μάλιστα ενδυναμώνεται. Σήμερα ο Γιούργκεν Στάρκ προειδοποιεί τους πολιτικούς να σκεφθούν πολύ προσεκτικά για τις συνέπειες που θα είχε εμπλοκή ιδιωτών στη διάσωση της Ελλαδας. Οπως απείλησε, μάλιστα, το μέλος της ΕΚΤ, η κεντρική τράπεζα θα τηρήσει τους κανόνες της και δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα μετά από αναδιάρθρωση ή πιστωτικό επεισόδιο.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι κάθετα αντίθετη στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην όποια πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα, αλλά το αίτημά της αυτό να μην προκληθεί πιστωτικό επεισόδιο φαίνεται όλο και πιο απίθανο», δήλωσε χαρακτηριστικά το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

«H EKT ούτε ζητά αυτό το εργαλείο ούτε είναι κατά της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα, αλλά οι όροι θα πρέπει να είναι σαφείς, η συμμετοχή θα πρέπει να είναι αμιγώς εθελοντική και να μην προκαλέσει πιστωτικό επεισόδιο, ούτε επιλεκτική χρεοκοπία», δήλωσε ο Γ. Σταρκ.

Μάλιστα ο κ. Σταρκ δήλωσε ότι η πληροφόρηση που υπάρχει από τους οίκους αξιολόγησης τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει αλλάξει την κατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε, «Δεν είναι πολύ πιθανό ότι μια σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα είναι αμιγώς εθελοντική».

http://www.enimerwsi.com/

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas