Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πολύ σκληρός για να... πεθάνει – Νίκη του Ολυμπιακού, παράταση στην αγωνία

Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν του Παναθηναϊκού με 76-68 στο ΣΕΦ, μείωσαν σε 2-1 τις νίκες στη σειρά των τελικών και έμειναν... ζωντανοί στην μάχη του τίτλου. MVP για τους γηπεδούχους οι Μπουρούσης και Σπανούλης, κρίσιμα καλάθια από Πελεκάνο και Πρίντεζη.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Οι “πράσινοι” είχαν την πρωτοπορία μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά ένα ξέσπασμα των Πειραιωτών στο τέταρτο δεκάλεπτο (11-0 σερί), η κίνηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς να βγάλει τον αρνητικό Τεόντοσιτς και τα τρίποντα των Πελεκάνου και Πρίντεζη... έγειραν τη πλάστιγκα υπέρ των γηπεδούχων.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός “χτύπησε” τον Παναθηναϊκό μέσα στην ρακέτα, με τους δυο του ψηλούς, Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδη να πετυχαίνουν την πλειοψηφία των “ερυθρόλευκων” πόντων. Απ΄' την άλλη οι φιλοξενούμενοι είχαν μία “ποικιλία” στο σκοράρισμα, παρόλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρωτοπορία στο σκορ. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβρισκαν τρόπο να “σπάνε” την ζώνη του Ομπράντοβιτς και το 24-19 υπέρ των Πειραιωτών ήταν γεγονός.
Στην συνέχεια το “τριφύλλι” διάβασε πιο σωστά τον αντίπαλο του και κατάφερε στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου να περάσει μπροστά, αφού βελτίωσε αρκετά την παρουσία του κάτω απ' τα καλάθια (ο Μπατίστ πήρε... μπροστά) και στην περιφέρεια (με τον Νίκολας). Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ελεύθερες βολές που εκτέλεσαν, δεν μπόρεσαν να βρουν διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι, ενώ ήταν άστοχοι στις προσπάθειες για τρίποντα. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς πήγε τελικά στα αποδυτήρια προηγούμενη με επτά πόντους.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την περίοδο με νέα πρόσωπα τους Πελεκάνο και Πρίντεζη, που τον βοήθησαν από την γραμμή των τριών πόντων. Ο Παναθηναϊκός παρά την ολιγόλεπτη διακοπή (ανεγκέφαλοι άναψαν πυρσούς και πέταξαν μπουκάλια στο παρκέ) δεν έχασε την συγκέντρωσή του τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και διατηρούσε το προβάδισμά του μέχρι και το τέλος. Εκεί οι “ερυθρόλευκοι” με αιφνιδιασμό του Χαλπερίν προσπέρασαν με 58-56.
Στην πιο κρίσιμη περίοδο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει μπροστά (έκανε σερί 11-0 λίγο πριν τα μισά της περiόδου) και να κρατηθεί εκεί μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Σε αυτό βοήθησαν πολύ και δυο τρίποντες "βόμβες" των Πελεκάνου και Πρίντεζη που έδωσαν μεγάλη ψυχολογική ώθηση στους "ερυθρόλευκους (το δεύτερο "σφράγισε" και τη νίκη των γηπεδούχων).
Και από αυτό τον αγώνα πάντως δεν έλειψαν οι... ασχήμιες. Οπαδοί του Ολυμπιακού προσπάθησαν πριν την έναρξη του αγώνα να μπουν μέσα στο γήπεδο, από τα δημοσιογραφικά, με την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα για να τους σταματήσει, ενώ κατά την διάρκεια του αγώνα οι “ερυθρόλευκοι” οπαδοί άναψαν πυρσούς και πέταξαν μπουκάλια στο παρκέ.
Τα δεκάλεπτα: 24-19, 39-46, 58-56, 76-68

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Λούκας 6, Σπανούλης 13, Πρίντεζης 8 (2), Μπουρούσης 16, Πελεκάνος 6 (2), Μαυροκεφαλίδης 7, Χαλπερίν 4, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 5, Τεόντοσιτς 5

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς 4, Μπατίστ 15, Φώτσης 5 (1), Σάτο 2, Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 10 (2), Βουγιούκας 9, Καλάθης 4, Μπόγρης, Καϊμακόγλου.

Γήπεδο: ΣΕΦ

Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Αφεντουλίδης
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas