Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Ξεκίνησαν τα φθηνότερα εισιτήρια στα πλοία - Δείτε παραδείγματα

Νέες μειωμένες τιμές, κατά περίπου 8 με 10% ισχύουν από σήμερα στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά την κατάργηση κάποιων φόρων υπέρ τρίτων που περιλαμβάνονταν σε αυτά.

Πολλοί επιβατές θεωρούν μικρή τη μείωση, ωστόσο κάποιοι άλλοι δηλώνουν ικανοποιημένοι, τονίζοντας ότι για κάποιον που έχει μια τετραμελή οικογένεια είναι ένα σημαντικό ποσό.

Τη μείωση των τιμών στα εισιτήρια ανακοίνωσαν οι εταιρείες ATTICA GROUP, Aegean Speed Lines, HELLENIC SEAWAYS και MINOAN LINES. Σημειώνεται, ότι τις νέες μειωμένες τιμές στα εισιτήρια έχουν υποχρέωση να εφαρμόσουν όλες οι εταιρείες, ανεξάρτητα αν ορισμένες από αυτές, προχωρήσουν μετέπειτα σε αυξήσεις ναύλων, επικαλούμενες τις αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο.

Η μείωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επετεύχθη μετά τη ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή και τη «συμφωνία κυρίων» ανάμεσα στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, και εκπροσώπους των δύο ακτοπλοϊκών ενώσεων.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις στην τροπολογία, καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (σ.σ. ασφάλιση επιβατών και οχημάτων) που ανερχόταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ καθώς και τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι).

Επίσης, καταργείται το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά τα εισιτήρια για τα φορτηγά τα οποία πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιάς-Κρήτη-Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.

Tην ικανοποίησή τους για τη μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων στο ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εξέφρασαν οι εν Ελλάδι τουριστικοί πράκτορες (Ηatta).

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύνδεσμος θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά θα δώσουν ώθηση στην τουριστική κίνηση και θα συμβάλλουν στη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας και της εθνικής οικονομίας.

BLUE STAR FERRIES

1.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΑΙΑΣ-ΠΑΤΜΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΜΠΙΝΑ

ΧΘΕΣ                ΣΗΜΕΡΑ

74,50 ΕΥΡΩ 70,50 ΕΥΡΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΧΘΕΣ               ΣΗΜΕΡΑ

37,50 ΕΥΡΩ 35,50 ΕΥΡΩ

ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΧΘΕΣ                   ΣΗΜΕΡΑ

106,50 ΕΥΡΩ 100,50 ΕΥΡΩ


2.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΡΟΔΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΜΠΙΝΑ

ΧΘΕΣ               ΣΗΜΕΡΑ

81,50 ΕΥΡΩ 76,50 ΕΥΡΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΧΘΕΣ           ΣΗΜΕΡΑ

59,50 ΕΥΡΩ 56 ΕΥΡΩ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΧΘΕΣ                 ΣΗΜΕΡΑ

106,50 ΕΥΡΩ 100,50 ΕΥΡΩ


3.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΜΠΙΝΑ

ΧΘΕΣ       ΣΗΜΕΡΑ

56 ΕΥΡΩ 53 ΕΥΡΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΧΘΕΣ         ΣΗΜΕΡΑ

29 ΕΥΡΩ 27,5 ΕΥΡΩ

ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΧΘΕΣ         ΣΗΜΕΡΑ

72 ΕΥΡΩ 68 ΕΥΡΩ


4.ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΑΞΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΜΕ ΚΑΜΠΙΝΑ

ΧΘΕΣ        ΣΗΜΕΡΑ

65 ΕΥΡΩ 61,5 ΕΥΡΩ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ

ΧΘΕΣ              ΣΗΜΕΡΑ

33,50 ΕΥΡΩ 31,50 ΕΥΡΩ

ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΧΘΕΣ           ΣΗΜΕΡΑ

81,50 ΕΥΡΩ 77 ΕΥΡΩ

Σε ορισμένα νησιά η μείωση είναι μεγαλύτερη καθώς περιλαμβάνεται η κατάργηση των αχθοφορικών και λεμβουχικών δικαιωμάτων, που είναι από 0,75 λεπτά έως 1,20 ευρώ.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas