Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Βγήκε από τη φυλακή και έχασε τη ζωή της στην κηδεία του πατέρα της!

Βγήκε από τη φυλακή, για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της, και τελικά έχασε η ίδια τη ζωή της, ύστερα από συμπλοκή με τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Kaleme, η 54χρονη ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης Χαλέχ Σαχαμπί, η οποία μαχόταν εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, πήρε άδεια να βγει προσωρινά από τη φυλακή, για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της, Εζατολάχ Σαχαμπί. Έπεσε στο έδαφος στη διάρκεια ενός διαπληκτισμού και πέθανε από καρδιακή ανακοπή.
Ο Σαχαμπί, πρώην μέλος της Βουλής της ισλαμικής δημοκρατίας, ο οποίος προσχώρησε στην αντιπολίτευση τη δεκαετία του 1980, πέθανε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη σε νοσοκομείο της Τεχεράνης. Ήταν 81 ετών. Η κηδεία του έγινε στη Λαβασάν. Υπήρχε ήδη πριν από την κηδεία έντονη παρουσία της αστυνομίας στην πόλη του Βορειοανατολικού Ιράν εν αναμονή του γεγονότος.
Ο Εζατολάχ Σαχαμπί είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε τον προϋπολογισμό μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 και είχε εκλεγεί στην πρώτη εθνοσυνέλευση μετά από αυτήν. Είχε φυλακιστεί πριν και μετά την επανάσταση με διάφορες κατηγορίες, περιλαμβανομένης της απόπειρας ανατροπής του ισλαμικού κράτους. Και η Χαλέχ Σαχαμπί είχε συλληφθεί ύστερα από τις διαδηλώσεις αμφισβήτησης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2009 και εξέτιε ποινή δύο ετών. 

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas