Κυριακή 8 Μαΐου 2011

O δημοσιογράφος του Spiegel που μας “έστειλε” εκτός ευρώ

- Επιμένει στο άρθρο του ο συντάκτης του Spiegel Κρίστιαν Ράιερμαν με συνέντευξη σε ελληνική εφημερίδα
- Υποστηρίζει ότι συζητήθηκε σενάριο εξόδου από το ευρώ
- Κρίνεται ωστόσο καταστροφικό και απορρίπτεται


Επιμένει σε όσα έγραψε στο άρθρο του ο γερμανός δημοσιογράφος του Spiegel Κρίστιαν Ράιερμαν λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τη Γερμανία να εκτιμήσει το σενάριο ενδεχόμενης αποχώρησης της χώρας μας από το ευρώ, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι το σενάριο αυτό κρίνεται από όλες τις πλευρές καταστροφικό.

Μιλώντας στο “Πρώτο Θέμα” ο κ. Ράιερμαν αναφέρει για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου: “Ήταν μία συνάντηση συναγερμού που επιβεβαιώθηκε από πηγές των Βρυξελλών και ανεπίσημα από το γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αυτή η μυστική συνάντηση έλαβε χώρα το Chateau de Vianden στο Λουξεμβούργο”.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο λόγος ήταν το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. “Υπάρχει ένα έγγραφο από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών που συνετάχθη για τον υπουργό Σόιμπλε, το οποίο αναφέρεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτό το χαρτί το ζήτησε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και ετοιμάστηκε για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανιάς. Γνωρίζω πως ο κ. Σόιμπλε το έχει ήδη στο χαρτοφύλακά του” δηλώνει.

Ο κ. Ράιερμαν λέει ότι ήταν αναμενόμενο η ελληνική κυβέρνηση να αρνηθεί το δημοσίευμα. “Δεν είναι δυνατό η ελληνική κυβέρνηση να πει ότι θέλει να φύγει από το ευρώ αλλά το σκέφτονται και το επεξεργάζονται. Καταγράφηκαν οι επιπτώσεις από την πιθανότητα εξόδου και ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε κατέχει ένα non paper εξηγώντας για ποιον λόγο η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν επικίνδυνη τόσο για όλη την Ευρωζώνη όσο και ειδικά για την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Γερμανία”, αναφέρει.

Στο θέμα επανήλθε με νέες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. “Είναι προφανές ότι τέτοιο αίτημα δεν τέθηκε ούτε συζητήθηκε. Πρόκειται για μία αστεία και επικίνδυνη ιστορία” δήλωσε για το άρθρο του Spiegel.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι το ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκε στη σύσκεψη καθώς όπως είπε η κυβέρνηση πρέπει να προγραμματίσει τα επόμενα βήματά της εν μέσω ρευστότητας των αγορών.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas