Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

 4 καλαμάρια μεγάλα
120ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
...

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. πλιγούρι
αλάτι, πιπέρι


Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό της κοιλιάς. Αφαιρείτε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πλοκάμια. Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια. Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα πλοκάμια, το καρότο και προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το πλιγούρι προς το τέλος. Συμπληρώνετε με ένα ποτήρι νερό, αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει. Γεμίζετε τα καλαμάρια με τη γέμιση και τα κλείνετε με μία οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετείεε σε κατσαρόλα και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και ένα ποτήρι νερό. Βράζετε για μισή ώρα περίπου. Σερβίρετε αφού κρυώσουν λίγο κομμένα σε φέτες χοντρές.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas