Τρίτη 3 Μαΐου 2011

O θάνατος του Μπιν Λάντεν «επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις DNA»



«Σάπισε στην Κόλαση!» στο πρωτοσέλιδο αμερικανικής εφημερίδας
Σύμφωνα με διαφορετική πηγή στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ο Μπιν Λάντεν ετάφη στη Αραβική Θάλασσα με «παραδοσιακή μουσουλμανική τελετή» που πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου.Όπως μεταδίδει το Associated Press, η αμερικανική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της φωτογραφίες του πτώματος, δεν έχει αποφασίσει όμως αν είναι πρέπον να τις δημοσιοποιήσει. Ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε στο κεφάλι, είπαν οι αξιωματούχοι (στην ένθετη αριστερά, εικόνα που φέρεται να ελήφθη στην έπαυλη του Μπιν Λάντεν όπως μεταδόθηκε από το δίκτυο ABC).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η CIA βεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον εμπνευστή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου χρησιμοποιώντας λογισμικό αναγνώρισης προσώπων και εξετάζοντας σωματικά χαρακτηριστικά όπως το ανάστημα.

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι πρόκειται για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν» δήλωσε μια από τις πηγές του AP.

Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν πάντως πώς και πού πραγματοποιήθηκε το τεστ DNA και οι υπόλοιπες εξετάσεις.

Προκειμένου να ταυτοποιηθεί ένα δείγμα βιολογικού υλικού μέσω γενετικών εξετάσεων, οι Αρχές πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους δείγμα DNA που επιβεβαιωμένα προέρχεται από τον ύποπτο. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν γενετικό υλικό από συγγενικά πρόσωπα.

Οι αμερικανικές αρχές πιστεύεται ότι έχουν λάβει δείγματα γενετικού υλικού από την οικογένεια Μπιν Λάντεν μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που ανακοίνωσε την ταφή του Οσάμα Μπιν Λάντεν στη θάλασσα, οι ΗΠΑ θα δυσκολεύονταν να βρουν μια χώρα που θα δεχόταν τη σορό του τρομοκράτη. Η ισλαμική παράδοση, είπε, απαιτούσε να ταφεί η σορός το συντομότερο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas