Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τα "ξέρασε" όλα ο εφοριακός - Κατονόμασε τους πάντες και επιστρέφει σπίτια στο δημόσιο

«Μαραθώνια» απολογία δίνει ενώπιον της 10ης Ειδικής Ανακρίτριας ο εφοριακός Νίκος Ανδριόπουλος που κατηγορείται για κατάχρηση μεγάλων χρηματικών ποσών από την ΚΓ' ΔΟΥ όπου υπηρετούσε.

Ο Εφοριακός, που κατηγορείται για ψευδείς βεβαιώσεις σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 "περί καταχραστών του Δημοσίου" και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φέρεται, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, να αποδέχεται τις κατηγορίες και να δηλώνει ειλικρινή μεταμέλεια για τις πράξεις του, προτιθέμενος να επιστρέψει στο Δημόσιο ποσά που έχει στην κατοχή του αλλά και περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε από τα καταχρασθέντα ποσά.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο κατηγορούμενος, που άρχισε να απολογείται στη μία το μεσημέρι, έχει διάθεση συνεργασίας με την ανακρίτρια και πληροφορίες αναφέρουν πως έχει κατονομάσει ιδιώτες στους οποίους έδινε χρηματικά ποσά από τα παράνομα "έσοδα" του. Μάλιστα φαίνεται να επισημαίνει πως στην υπόθεση δεν εμπλέκεται κανένας συνάδελφος του.

Το κατηγορητήριο που έχει σχηματισθεί σε βάρος του Ανδριόπουλου αφορά το ποσό των 499 χιλιάδων ευρώ που σύμφωνα με την δικογραφία καταχράστηκε το 2011, ενώ διενεργείται έρευνα του ΣΔΟΕ για να εντοπιστούν τα ποσά που ιδιοποιήθηκε προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος φέρεται έτοιμος να επιστρέψει ποσό 165 χιλιάδων ευρώ που έχει στην διάθεση του, αλλά και ένα σπίτι στον Βύρωνα, ένα εξοχικό στην Αίγινα και ένα τζιπ που απέκτησε από την παράνομη δραστηριότητα του.

Ο εφοριακός φαίνεται να δέχεται ότι ξεκίνησε την δράση του πριν τρία χρόνια, χωρίς να είναι σε θέση να υπολογίσει το συνολικό ποσό που κατάφερε να αποκομίσει εκδίδοντας ψευδή εντάλματα πληρωμών. Όπως προέκυψε εξέδιδε τα εντάλματα σε ονόματα ανυποψίαστων φορολογουμένων εισπράττοντας ο ίδιος τα χρήματα μέσω τραπεζικών λογαριασμών που άνοιγε ως συνδικαιούχος.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas