
Οπως αναφέρουν οι ερευνητές, το 42% των οδηγών τρώνε την ώρα που οδηγούν. Στη συνέχεια όμως δεν καθαρίζουν το κάθισμά τους, με αποτέλεσμα τα ψίχουλα, όπως και τα παρατημένα αποφάγια στο σαλόνι του αυτοκινήτου, να αποτελούν φιλόξενο περιβάλλον για την «ανατροφή» ανεπιθύμητων βακτηρίων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, για να αποφεύγεται η ανάπτυξη μικροβίων, το αυτοκίνητο πρέπει να καθαρίζεται στο εσωτερικό του το ίδιο συχνά -ή και περισσότερο- με το εξωτερικό. Το πορτμπαγκάζ είναι το πιο βρώμικο σημείο του αυτοκινήτου αφού περιέχει σε κάθε δέκα τετραγωνικά εκατοστά του «κατοικούν» περίπου χίλια μικρόβια!
[via]