Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Ενοχλημένοι οι Γάλλοι Σοσιαλιστές για το υπέρογκο ενοίκιο του Στρος Καν

Η επιλογή μιας πολυτελούς κατοικίας για τον κατ 'οίκον περιορισμό του στη Νέα Υόρκη από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ και σοσιαλιστή πρώην υπουργό Ντομινίκ Στρος-Καν, που διώκεται στις ΗΠΑ για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού, φέρνει... σε αμηχανία τους γάλλους σοσιαλιστές.


Το ποσό, μη επιβεβαιωμένο, των 35.000 ευρώ για μηνιαίο ενοίκιο για ένα πολυτελές σπίτι στην πολύ δημοφιλή γειτονιά Τραϊμπέκα επισημάνθηκε από αρκετές εφημερίδες. Ο DSK ήταν το φαβορί στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2012 στη Γαλλία, όταν συνελήφθη.

"Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να σοκάρει εκατομμύρια Γάλλων που θα ακούσουν για τέτοια ενοίκια, ενοίκια τόσο υψηλά", δήλωσε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν, στον ραδιοσταθμό France Inter.

"Δεν είναι μυστικό για κανένα ότι ο Ντομινίκ Στρος Καν με τη γυναίκα του είναι ένα πλούσιο ζευγάρι, και έτσι νοίκιασαν το σπίτι αυτό. Είναι αλήθεια ότι είναι τιμές που φαίνονται σε όλους μας, στους Γάλλους, εξαιρετικά υψηλές", πρόσθεσε.

Ο βουλευτής Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς, δηλωμένος υποστηρικτής του DSK, μίλησε για "αναγκαστική επιλογή".

"Δεν είναι αυτός που αποφάσισε να παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, δεν είναι αυτός ο οποίος αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να νοικιάσει διαμέρισμα επειδή οι άνθρωποι δεν ανέχονταν τον αριθμό των δημοσιογράφων που ήταν κάτω από το σπίτι του", υπογράμμισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Πιο αυστηρός, ο σημαίνων βουλευτής Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε χθες Πέμπτη στο RMC, ότι τα "χιλιάδες δολάρια που χρησιμοποιούνται για να δυσφημίσουν" το πιθανολογούμενο θύμα, όσο και "η ιδιωτική φυλακή της κατοικίας" του DSK "δεν ανήκουν στο πεδίο των αξιών των σοσιαλιστών".

Οι "τενόροι" του PS, η γενική γραμματέας Μαρτίν Ομπρί, ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ και πρώην υποψήφια για τις προεδρικές, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, δεν έχουν μέχρι στιγμής εκφράσει άποψη για το θέμα αυτό.

http://www.enimerwsi.com/

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas