Σύμφωνα με μελέτη που έκαναν Ιταλοί επιστήμονες δίνοντας σε αρουραίους να πιουν γάλα αγελαδινό και γαϊδουρινό, διαπιστώθηκε ότι τα τρωκτικά που ήπιαν αγελαδινό πήραν περισσότερο βάρος από εκείνα που ήπιαν το γαϊδουρινό. Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα ποντίκια που ήπιαν το γαϊδουρινό είχαν χαμηλότερα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος και των άλλων λιπαρών ουσιών που μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες και την καρδιά.
«Θα πρέπει να ενθαρρύνεται η κατανάλωση γάλακτος γαϊδουριών», δήλωσαν οι ερευνητές στο Διεθνές Συνέδριο για την παχυσαρκία στην Κωνσταντινούπολη.