Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Συντονιστής ο Πάγκαλος για τα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας

Μεταξύ των μέτρων είναι και η μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου δε φοιτητικές εστίες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος θα είναι ο συντονιστής των δράσεων για το κέντρο της Αθήνας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, όπως προέκυψε από τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία ήταν επίσης παρόντες ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν ήταν:

- Καθημερινές πεζές και εποχούμενες περιπολίες, τις οποίες θα συνδράμουν και μέλη της δημοτικής αστυνομίας.

- Στοχευμένες δράσεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ).

- Μεγάλες επιχειρήσεις γενικευμένων αστυνομικών ελέγχων, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση.

- Λειτουργία τριών μονάδων υποκατάστασης (χορήγηση μεθαδόνης) σε νοσοκομεία.

- Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων.

- Μείωση αστικών αξιών στο κέντρο της Αθήνας.

- Μετατροπή παλαιών ξενοδοχείων του κέντρου δε φοιτητικές εστίες.

Παρέμβαση Παπανδρέου για το κέντρο της Αθήνας

Η Αθήνα είναι ο τόπος όπου γεννήθηκε η έννοια της δημοκρατικής πόλης, όμως σήμερα ο πολίτης ζει αποξενωμένος από την πόλη, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην σημερινή, υπό την προεδρία του, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τα προβλήματα του κέντρου της πρωτεύουσας, και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Η καταδίκη της βίας δεν αρκεί, είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται στη χώρα μια νέα θέσπιση της δημοκρατίας που θα εγγυηθεί θεσμούς οι οποίοι θα καλλιεργούν τη συμμετοχή των πολιτών.

Η παρέμβασή μας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, δεν αποσκοπεί απλώς στην αυτονόητη ασφάλεια του κέντρου, αλλά στο να ξαναβρεί η πόλη την ψυχή της.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το κέντρο βιώνει φαινόμενα παρακμής και συσσωρευμένα προβλήματα οι ρίζες των οποίων ανάγονται στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, ενώ, όπως είπε, συχνά στον δημόσιο λόγο τα προβλήματα της Αθήνας απλουστεύονται και επικεντρώνονται στην συγκέντρωση μεταναστών στο κέντρο της πόλης.

Τα προβλήματα είναι κοινωνικά και η λύση πρέπει να είναι πολιτική ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν τα λύνει η αστυνομία.

Όλοι οι Αθηναίοι θυμούνται την πόλη στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η ευκαιρία εκείνη πήγε χαμένη και σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο πρωθυπουργός τέλος, αναγνωρίζοντας από την μια τον φόρτο εργασίας που έχουν τα εμπλεκόμενα με το κέντρο της Αθήνας υπουργεία, τόνισε από την άλλη ότι δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις και παρότρυνε τους υπουργούς να αντιμετωπίσουν τα φλέγοντα ζητήματα του κέντρου της πρωτεύουσας το ταχύτερο δυνατόν.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas