Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ο Μεντβέντεφ αμφισβητεί ότι οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Μπιν Λάντεν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ φάνηκε, σήμερα, να αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο Οσάμα μπιν Λάντεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια επιδρομή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ των Navy Seals, στο έδαφος του Πακιστάν, την πρωτομαγιά.


Ο ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, που έδωσε σήμερα κοντά στη Μόσχα, απάντησε σε ένα χρονικό στιγμιότυπο της συνέντευξης στον δημοσιογράφο του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου 'Pervyi Kanal', το οποίο χθες Τετάρτη μετέδωσε θέμα γιά κάποιον άντρα, που έκανε δηλώσεις από την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι "έχει διατελέσει πράκτορας της CIA".

Ο άντρας αυτός, που παρουσιάστηκε ως Τούρκος με καταγωγή τσετσένικη, βεβαίωσε ότι "ο μπιν Λάντεν πέθανε άρρωστος --στη διάρκεια του 2006-- και, στην πραγματικότητα, οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ανακάλυψαν σε μια μυστική τοποθεσία τον τάφο του.

Χωρίς καθόλου να ειρωνεύεται τον δημοσιογράφο του 'Pervyi kanal', ο πρόεδρος Μεντβέντεφ στράφηκε προς την πλευρά του και αφού ανέφερε ότι προσωπικά είδε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δίκτυου αυτές τις δηλώσεις του Τούρκου, ρώτησε : "Είναι, άραγε, αυτά η αλήθεια, ή όχι;"

"Σύμφωνα με τον Τούρκο, ναι", απάντησε στον πρόεδρο Μεντβέντεφ ο δημοσιογράφος του 'Pervyi Kanal'. "Τότε, οι Αμερικανοί έχουν κάθε λόγο να θορυβηθούν", σχολίασε ο πρόεδρος Μεντβέντεφ.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas