Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Βρετανία: Tο θερμότερο Πάσχα από το 1960

Πάσχα στις παραλίες έκαναν χιλιάδες Βρετανοί εκμεταλλευόμενοι τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, φθάνοντας τους 25 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοδυτικά. Μάλιστα το Σάββατο, σε κάποιες περιοχές πλησίασαν τους...

28 βαθμούς, όταν η μέση θερμοκρασία για το μήνα Απρίλιο είναι μόλις 13 βαθμοί Κελσίου.

Κατά τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας, ο φετινός Απρίλιος ενδέχεται να είναι ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, ενώ οι θερμοκρασίες που κατεγράφησαν το Πάσχα ήταν οι υψηλότερες από το 1960.

«Πρόκειται για κάτι πολύ ασυνήθιστο για αυτήν την εποχή του χρόνου», λέει η μετεωρολόγος Ρεμπέκα Σέρουιν. «Προφανώς δεν είναι ασυνήθιστες οι υψηλές θερμοκρασίες τον Απρίλιο, όμως μιλάμε για περισσότερους από 10 βαθμούς πάνω από το μέσο όρο για αυτήν την εποχή του χρόνου».

Πάνω από 100.000 άνθρωποι ταξίδεψαν μόνο στις νότιες ακτές της Βρετανίας το Σαββατοκύριακο. Στο Μπόρνμουθ πωλήθηκαν... 90.000 παγωτά. Σύμφωνα με τις τουριστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, τις επόμενες 10 μέρες, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν τη νότια Αγγλία και να περάσουν τουλάχιστον ένα βράδυ σε ξενοδοχείο.

Η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει από σήμερα στους 21-22 βαθμούς στο Λονδίνο - κυμαινόμενη ωστόσο και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία πάντως προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην... καλομάθουν στον ήλιο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι «όταν ο Απρίλιος είναι θερμός και ξηρός, ακολουθούν σχετικά υγρά καλοκαίρια».

Ήδη, κάποιες περιοχές στα βόρεια επλήγησαν από καταρρακτώδεις βροχές. Στο Σέφιλντ, μάλιστα, κάποιοι δρόμοι έκλεισαν λόγω των πλημμυρών, ενώ αναφέρθηκε και σφοδρή χαλαζόπτωση.

Τι καιρό θα κάνει... στο γάμο;

Με τη Βρετανία να κινείται εδώ και εβδομάδες στους ρυθμούς των επικείμενων βασιλικών γάμων, στις 29 του μηνός, οι εφημερίδες αφιερώνουν ολόκληρα άρθρα στις προβλέψεις των μετεωρολόγων για τη μεγάλη μέρα... Και ενώ αρχικά η Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεπε 50% πιθανότητα βροχής, οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα φθάσει ακόμη και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμη όμως και εάν ο καιρός δεν φανεί τελικά τόσο γενναιόδωρος απέναντι στους μελλόνυμφους, το παλάτι έχει προβλέψει: το ζεύγος θα μεταφερθεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ με σκεπαστή άμαξα, ενώ για παν ενδεχόμενο, τους καλεσμένους θα είναι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν αυλικοί με ομπρέλες
naftemporiki.gr


Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas