Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πρώτο ραντεβού με θέα τον τελικό

Η Σάλκε υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με θέα το ένα εισιτήριο για το "Γουέμπλεϊ"(21:45 ΜΕGA).
Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του ζευγαριού του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ξεκινήσει και το βράδυ της Τρίτης...

στο Γκέλζεκίρχεν θα αναμετρηθούν η έκπληξη της διοργάνωσης Σάλκε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με θέα το πρώτο εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ».

Η ομάδα της Γερμανίας έχοντας αποκλείσει την Ίντερ στην προηγούμενη φάση του θεσμού φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό φτάνοντας σε ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα της.
Η Σάλκε στην οποία αγωνίζεται ο…δικός μας Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει ήδη γράψει ιστορία με την παρθενική της συμμετοχή στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά όπως λέγεται τρώγοντας έρχεται η όρεξη ενώ πλέον έχει μπροστά της την μεγάλη πρόκληση να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο φτάνοντας έως το τέλος του δρόμου.

Το συγκρότημα του Ραλφ Ράνγκνικ με τον έμπειρο Ραούλ στην σύνθεση της έχει ήδη αποκλείσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης και όπως ανέφερε και ο τερματοφύλακας της, Μάνουελ Νόιερ δεν φοβάται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Δεν ανησυχώ για το παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, απολαύσαμε έχοντας τον ίδιο ρόλο απέναντι στην Ίντερ", είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας εξάλλου σημείωσε:«Σέβομαι την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά δεν την φοβάμαι. Έχω αντιμετωπίσει τον Ρούνεϊ μία φορά στο Μουντιάλ του 2010 και είχε λήξει θετικά για την Γερμανία.

Ελπίζω να είναι το ίδιο και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Υπάρχει η εμπειρία των Ράιαν Γκιγκς και Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ.Ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Φαν Ντερ Σαρ όσο μεγάλωνα αλλά δεν μπορείς να επιλέξεις μόνο ένα παίκτη.

Η ομάδα είναι το αστέρι και αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πρέπει να πω ότι μου αρέσει πραγματικά πολύ ο τρόπος που αγωνίζεται".

Οι «κόκκινοι διάβολοι» από την άλλη πλευρά ψάχνουν για ένα θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο ημιτελικό, ώστε στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ» να έχουν τον πρώτο λόγο για τη συμμετοχή στον τελικό που θα διεξαχθεί επί αγγλικού εδάφους.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει ως στόχο πλέον την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ στην Αγγλία αλλά και την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης.Η τελευταία φορά που τα είχε καταφέρει ήταν το 2008 κόντρα στην Τσέλσι στον τελικό που είχε διεξαχθεί στην Μόσχα.

Μετά τον αποκλεισμό της Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στο ζευγάρι με τη Σάλκε και να αποφύγει το… πάθημα της Ίντερ.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο προπονητής της Σάλκε, Ραλφ Ράνγκνικ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ενώ ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και τον Φλέτσερ που ταλαιπωρείται από ίωση.

Το παρελθόν

Αναφορικά με την προϊστορία,οι δύο ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως θέλει να δώσει τέλος σε μία αρνητική παράδοση που την φέρει να έχει αποκλειστεί από γερμανικές ομάδες σε τέσσερις περιπτώσεις στα ημιτελικά αλλά και τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη ήταν την σεζόν 1996-1997 με συνολικό 0-2 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στα ημιτελικά, την περίοδο 2000-2001 από την Μπάγερν Μονάχου με 1-3 σκορ στα προημιτελικά, την σεζόν 2001-2002 από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν χάρη στο εκτός έδρας γκολ(3-3) στα ημιτελικά και τη σεζόν 2009-2010 με το εκτός έδρας γκολ(4-4) από τη Μπάγερν Μονάχου στα προημιτελικά.

Η Σάλκε είχε αποκλειστεί με σκορ 5-2 από την γειτόνισσα της Γιουνάιτεντ, την Μάντσεστερ Σίτι την περίοδο 1969-1970 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων.

Συνολικά απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στην έδρα της φέτος έχει πέντε συνεχόμενες νίκες έχοντας πετύχει 13 γκολ και έχοντας δεχτεί μόλις 3. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι σε γερμανικές ομάδες έχει απολογισμό 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Η Σάλκε έχει συμμετάσχει σε τρεις ημιτελικούς στην Ευρώπη συνολικά χάνοντας απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1970 και την περίοδο 2005-2006 κόντρα στην Σεβίλλη αλλά απέναντι στην Τενερίφη την σεζόν 1996-1997 προκρίθηκε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συμμετέχει εξάλλου για 12η φορά σε ημιτελικά έχοντας 4 νίκες και 7 ήττες.


Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ισπανός Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο ο οποίος είχε διαιτητεύσει τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Μαρσέιγ για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ τον Μάρτιο.
sport24.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas