Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Για «κυβέρνηση - σκορποχώρι» μιλά η ΝΔ μετά τις δηλώσεις Παπανδρέου στο Υπουργικό


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «σκορποχώρι» άσκησε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ΔΕΗ.
Ο κ. Μιχελάκης μίλησε για «κυβέρνηση - σκορποχώρι», η οποία προσπαθεί να καλύψει τη διάλυσή της με «θερμούς εναγκαλισμούς».

Απαντώντας στα όσα είπε ο Γ.Παπανδρέου για «φεουδάρχες στα υπουργεία», ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «μια ομοσπονδία από αυτόνομα φέουδα» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιους εννοούσε όταν έκανε λόγο για «εργολάβους της αγωνίας των πολιτών».

Υπενθύμισε μάλιστα τόσο τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για την αναδιάρθρωση του χρέους, όσο και τα όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών περί «οικονομίας στην εντατική» και περί «Τιτανικού».

«Με μια φράση, είναι η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έδρασε σαν έμπορος του φόβου για να επιβάλει τα πιο σκληρά μέτρα που γνώρισε ποτέ ο τόπος» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη ΔΕΗ.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ, ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε πως λίγο πριν τις εκλογές συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ είχαν «μπουκάρει» και τότε στα γραφεία που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ για να ματαιώσουν τη λήψη αποφάσεων, «έχοντας δίπλα τους τόσο τον κ. Παπακωνσταντίνου όσο και τον κ. Σαχινίδη».

«Όλα αυτά φέρνουν στην επικαιρότητα το λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Έταζαν τα πάντα στους πάντες, έλεγαν 'όχι' σε όλα, αντιστέκονταν με ακρότητες σε κάθε μεταρρύθμιση. Τώρα είναι αντιμέτωποι του ίδιου τους του εαυτού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος και επεσήμανε πως «το μισό ΠΑΣΟΚ πλέον είναι εναντίον του άλλου μισού».

"Το ένα απειλεί να καταστήσει όμηρο την κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κ. Φωτόπουλο, με τις κινητοποιήσεις που μεθοδεύει. Και το άλλο παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
in.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas