Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Αλβανία με έναν νεκρό

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι τρεις εργάτες και ο αξιωματικός αποσυναρμολογούσαν μια οβίδα.

Ένας αξιωματικός του αλβανικού στρατού σκοτώθηκε και τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργαστήριο αποσυναρμολόγησης πυρομαχικών στην ορεινή περιοχή Σκραπάρι, στη νότια Αλβανία.

Στην περιοχή βρίσκονται τα στρατιωτικά εργοστάσια της περιόδου του κομμουνιστικού καθεστώτος που έχουν μετατραπεί σε εργαστήρια αποσυναρμολόγησης, χρηματοδοτούμενα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σε έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη σε άλλο εργοστάσιο αποσυναρμολόγησης, λίγα χιλιόμετρα μακριά από αυτό όπου σημειώθηκε το σημερινό δυστύχημα, τραυματίστηκε σοβαρά μια 34χρονη εργάτρια.

Εκπρόσωπος του αλβανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι άρχισαν έρευνες για τα τελευταία περιστατικά και έχουν σταματήσει οι εργασίες σε όλα τα εργοστάσια αποσυναρμολόγησης της χώρας, μέχρι να δοθεί νεότερη εντολή.

Στις 15 Μαρτίου 2008, έκρηξη σε εργοστάσιο αποσυναρμολόγησης στο χωριό Γκερντέτσι, λίγα χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων, στοίχισε τη ζωή σε 26 άτομα, ενώ πάνω από 300 ακρωτηριάστηκαν και ένα ολόκληρο χωριό ισοπεδώθηκε.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas