Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο ιδανικός σύντροφος...υπάρχει;



Δεν είναι λίγες οι φορές που θελετε να μάθετε ποια είναι «τα μυστικά» μιας πετυχημένης συναστρίας.O σκοπός; Να ανακαλύψετε τις δυνατότητες εξέλιξης της σχέση σας. Για τους έχοντες γνώση, είναι προφανές πως η όλη διαδικασία δεν είναι απλή και κυρίως δεν είναι μονόπλευρη. Πρόκειται για την αξιολόγηση. δυο ωροσκοπίων, επομένως μιλάμε για δυο διαφορετικές προσωπικότητες τιςοποίες καλούμαστε να αξιολογήσουμε σύμφωνα με τα προσωπικά τους στοιχεία. Για παράδειγμα βλέπουμε σε μια συναστρία θετική όψη μεταξύ της Αφροδίτης του ενός με τον Κρόνο του άλλου και «προβλέπουμε» μακροβιότητα στην σχέση μιας και η συγκεκριμένη όψη είναι αρκετά επιβοηθητική για να αντέξουν οι σχέσεις στο πέρασμα του χρόνου. Ξαφνικά κι ενώ η σχέση μας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο διαλύεται κι αναρωτιόμαστε που και πως λειτούργησε η θετική όψη με τον Κρόνο.

Κι όμως είναι εύκολα κατανοητό, αρκεί να σκεφτούμε το εξής απλό: τα ατομικά ωροσκόπια και των δυο εάν δεν υποδεικνύουν μακρόχρονες σχέσεις, -στην καλύτερη των περιπτώσεων- η σχέση που περιμέναμε να ευδοκιμήσει απλώς θα διαρκέσει περισσότερο χρονικά απ’ ότι κάποια άλλη σχέση. Πρωτίστως λοιπόν, εκείνο το οποίο μας ενδιαφέρει είναι το προσωπικό μας ωροσκόπιο. Αυτό οδηγεί σε άλλου είδους ερωτήματα, ποιος είναι, τελικά, ο ιδανικός σύντροφος για εμάς; Ή έστω, δυνητικά, με ποιον θα είχαμε μια επιτυχημένη σχέση; Η απάντηση βρίσκεται κυρίως στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου μας. Δεν υπάρχουν τέλειοι σύντροφοι, αντίθετα υπάρχουν ιδανικοί σύντροφοι για τον καθένα από εμάς και δεν είναι άλλοι από αυτούς που υποδηλώνει ο άξονας 1ου-7ου. Επιπλέον, ο Ήλιος για τις γυναίκες και η Σελήνη για τους άνδρες καθώς και η Αφροδίτη. Σημαντικός δείκτης και για τα δυο φύλα αφού από αυτήν θα αντλήσουμε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τον εαυτό μας αλλά και ποιους ανθρώπους γοητεύουμε κι ελκύουμε.

Αν για παράδειγμα έχουμε ακμή 7ου στο ζώδιο του Δίδυμου και σχετιζόμαστε με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ηλιακά μεγαλύτερος από εμάς, σοβαρός και συγκρατημένος, το πιθανότερο είναι η σχέση μας μαζί του να μην διαρκέσει τόσο όσο θα θέλαμε και η φαινομενικά καλή συναστρία να μην «λειτουργήσει» γιατί άλλα «ζητά» ο 7ος μας οίκος και με άλλα τον «τροφοδοτούμε». Αναλυτικότερα, μια συναστρία θεωρείται πετυχημένη όταν αρχικά έχουμε συμβατότητα μεταξύ του τριπτύχου Ωροσκόπου, Ήλιου, Σελήνης. Συμβατότητα σημαίνει πως ο Ωροσκόπος και τα φώτα θα πρέπει να βρίσκονται σε «συγγενικές» θέσεις με του συντρόφου. Για παράδειγμα, ο Ήλιος του ενός σε ζώδιο της φωτιάς και ο Ωροσκόπος του άλλου σε ζώδιο της φωτιάς ή του αέρα. Επόμενη επιθυμητή ένδειξη, να σχηματίζονται αρκετές όψεις μεταξύ των πλανητών των δυο συντρόφων. Οι όψεις δείχνουν πως αλληλεπιδρούν οι πλανήτες μεταξύ τους, οι μεν εύκολες δείχνουν περισσότερη ταύτιση ενώ οι δύσκολες, συγκρούσεις τις οποίες καλούμαστε να επεξεργαστούμε και να δουλέψουμε.

Οι περισσότεροι αστρολόγοι έχουμε δει συναστρίες με θετικότατες ενδείξεις να μην λειτουργούν έτσι όπως θα περίμενε ο περισσότερος κόσμος. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί κάποιος από τους δυο ή και οι δυο έχουν άλυτα προσωπικά θέματα είτε γιατί δεν υπάρχουν αρκετές όψεις ώστε η σχέση να είναι ποικιλόμορφη και ιδιαίτερα ενεργή. Aκόμη, είναι πολύ πιθανό η γνωριμία να μην έγινε στο σωστό timing, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η συναστρία. Γιατί είναι σαφές πως μια συναστρία θα δείξει τον βαθμό ταύτισης ή μη ταύτισης με την προϋπόθεση πως η σχέση υφίσταται. Ο μύθος πως όταν έχουμε καλή συναστρία δημιουργούμε απαραίτητα σχέση, δεν υπάρχει, η συναστρία δεν ενώνει αλλά ούτε χωρίζει ζευγάρια, δείχνει το βαθμό εναρμόνισης των μελών της.. Συνεχίζοντας, να πούμε πως οι όψεις μεταξύ των ωροσκόπων του ενός και των πλανητών του άλλου δείχνουν την αρχική έλξη μεταξύ των δυο και κατά πόσο «συγγενεύει» η εικόνα που παρουσιάζουν και προβάλλουν γύρω τους. Ευνοϊκές όψεις ανάμεσα στα φώτα είναι ιδιαίτερα επιθυμητές καθώς το αρσενικό στοιχείο έρχεται σε πλήρη αρμονία με το θηλυκό.

Οι όψεις μεταξύ των Ήλιων έχουν σκοπό να δείξουν τον βαθμό ταύτισης των δυο προσωπικοτήτων. Ο Ήλιος δείχνει την σχέση που έχουμε με το αρσενικό στοιχείο στην ζωή μας, τις πραγματικές μας ανάγκες και πως τις εκφράζουμε ενώ όταν μιλάμε για όψεις Σελήνης εισερχόμαστε στον κόσμο των συναισθημάτων. Η Σελήνη δείχνει την σχέση με το θηλυκό στοιχείο, τον ψυχισμό μας και τις καταβολές μας. Απαραίτητες είναι οι λεγόμενες εύκολες όψεις γιατί δείχνουν συναισθηματική πληρότητα και παράλληλα δείχνουν κατά πόσο οι συνήθειες μας προσαρμόζονται με τις συνήθειες του συντρόφου κάτι το οποίο μας ενδιαφέρει όταν πρόκειται για συγκατοίκηση. Αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις, συνεχίζοντας, μας ενδιαφέρουν οι όψεις της Αφροδίτης και του Άρη. Δυο πλανήτες που συνδυάζουν επίσης το αρσενικό στοιχείο με το θηλυκό και που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την ερωτική και σεξουαλική έκφραση ενός ζευγαριού.

Όψεις μεταξύ αυτών των δυο πλανητών υποδεικνύουν δυνατή σεξουαλική έλξη ή οποία ανάλογα τις όψεις θα λειτουργήσει καταλυτικά στην σχέση του ζευγαριού. Φαντάζομαι πως όλοι έχουμε δει ανθρώπους που ενώ ως προσωπικότητες είναι εντελώς διαφορετικοί καταφέρνουν να είναι μαζί εξαιτίας της δυνατής έλξης που νιώθουν και της έντονης σεξουαλικότητας τους. Βεβαίως να πούμε πως γενικότερα οι όψεις Αφροδίτη/Άρη με τους υπόλοιπους πλανήτες και κυρίως με τους έξω-κρόνιους επιδρούν και χρωματίζουν ποικιλοτρόπως την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού. Για παράδειγμα, όψεις Αφροδίτη/Άρη με Ουρανό ωθούν σε μια πιο απελευθερωμένη σεξουαλικότητα με αποτέλεσμα το ζευγάρι να εκφράζει πιο εύκολα τις επιθυμίες του. Ωστόσο, ακόμη και η πιο δυνατή σεξουαλικότητα δεν μπορεί να διατηρήσει μια ισορροπημένη σχέση αν δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των μελών της σχέσης.

Εδώ είναι που χρειαζόμαστε τον Ερμή να μας δώσει τα φώτα του. Από τον Ερμή θα μάθουμε τον βαθμό συνειδητότητας τους αλλά και πως εκφράζουν εκείνα τα οποία αντιλαμβάνονται. Οι ευνοϊκές όψεις δείχνουν κατά πόσο ταιριάζει πνευματικά το ζευγάρι μεταξύ του και πόσο καλή επικοινωνία μπορεί να διατηρήσει. Γενικότερα, όψεις με Δία δείχνουν καλοπροαίρετη διάθεση και γενναιοδωρία ακόμη και στην αρνητική τους μορφή, όψεις με Κρόνο δείχνουν διάρκεια, υπευθυνότητα ενδεχομένως και περιορισμό. Όψεις με τον Ουρανό δείχνουν απρόβλεπτα γεγονότα αλλά και την δυνατότητα εξέλιξης μέσα από δραστικές αλλαγές ενώ οι όψεις με τον Ποσειδώνα φανερώνουν πόσο ρομαντική, ιδεαλιστική κι ανιδιοτελής μπορεί να είναι η σχέση μας. Οι όψεις δε, με τον Πλούτωνα είναι οι λεγόμενες μοιραίες. Ο Πλούτωνας θα μας δείξει πόσο βαθιά και καταλυτικά επιδρά στην ζωή μας ο άνθρωπος που μας συντροφεύει, ενώ σημαντικές πληροφορίες παίρνουμε από την αμοιβαία οικοθέτηση των πλανητών και που θα αναλύσουμε όμως κάποια άλλη στιγμή.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas