http://www.katimagiko.gr/sites/default/files/imagecache/edarticle_content/article/2011_06/tzavellas-eintracht.jpgΕβδομάδα εξελίξεων είναι πολύ πιθανό να είναι αυτή που διανύουμε... καθώς στο λιμάνι είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν πέντε μεταγραφικές «βόμβες». Τζαβέλλας, Μαρκάνο, Κοστάντσο, Ριβέρος και Βαλντές.
Η προεργασία στα μεταγραφικά θέματα του Ολυμπιακού έχει προχωρήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα και μερικές υποθέσεις είναι σε τόσο καλό δρόμο που μπορούν να χαρακτηριστούν και «κλεισμένες». Για να προχωρήσουν όμως απαιτείται το τελικό «οκ» του προέδρου της ομάδας, κάτι που δεν αποκλείεται να δώσει στον Εντουάρντο Μαθία, προκειμένου να προχωρήσει κάποιες ή όλες τις υποθέσεις.
Όπως αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Πρωταθλητής, οι Πειραιώτες μετά την εξέλιξη στην υπόθεση Ντιντάκ φαίνεται να έχουν στραφεί στην υπόθεση του Γιώργου Τζαβέλλα για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον παίκτη να είναι κοντά στο να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Σημαντικό ρόλο στη μεταγραφή μπορεί να παίξουν και οι καλές σχέσεις του μάνατζέρ του με τη διοίκηση του Ολυμπιακού.
Αρκετά προχωρημένη είναι και η υπόθεση του Φράνκο Κοστάντσο, ο οποίος προορίζεται για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα της νέας περιόδου. Ο τριαντάχρονος Αργεντινός φέρεται να τα έχει βρει σε όλα με τους ανθρώπους του συλλόγου για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ.
Ανάλογη περίπτωση είναι και εκείνη του Ιβάν Μαρκάνο, ο οποίος μοιάζει «κλεισμένος» και απομένουν οι τελικές λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του. Ο Ισπανός μπακ αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια ως αριστερός μπακ και αριστερός στόπερ, ενώ έχει και στα συν του ότι τον ξέρει ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την κοινή τους θητεία στη Βιγιαρεάλ. Ο Μαρκάνο θα αποκτηθεί λοιπόν με τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς.
Συνέχεια έχουν οι Παραγουανοί Βαλντές και Ριβέρος. Ο πρώτος δείχνει να πετάει τη σκούφια του για να έρθει στον Ολυμπιακό και δεν το έχει κρύψει, ενώ η υπόθεσή του δείχνει να γίνεται ακόμα πιο εύκολη από τη στιγμή που η Χέρκουλες ανακοίνωσε πτώχευση την Τρίτη. Όσον αφορά τον έτερο Παραγουανό, Κριστιάν Ριβέρος, οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να τα έχουν βρει σε όλα με τον ίδιο και την ομάδα του, με τη μεταγραφή του να φτάνει περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ στη Σάντερλαντ και τον ίδιο να καρπώνεται περίπου 800.000 ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας.
Εκεί που τα πράγματα φαίνεται να είναι στάσιμα είναι στον Κάρλος Σάντσες. Ο Κολομβιανός απασχολεί έντονα τον Ολυμπιακό και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει ραντεβού με την ομάδα του (Βαλενσιέν) για να τελειώσει το θέμα είτε θετικά είτε αρνητικά. Πάντως, χθες αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες που θέλουν τον 25χρονο μέσο να θέλει να αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μετά το Κόπα Αμέρικα, κάτι που αν ισχύει τότε θα αναγκάσει τους «ερυθρόλευκους» να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.