Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Η δίαιτα ξεκινάει απ' το μυαλό σας

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/18990acd1ce0af534322d6aec622e32a_M.jpg?t=1307430927Εκπαιδεύστε το να κάνει υγιεινές σκέψεις και επιλογές...
Περισσότερες συμβουλές από τους ειδικούς για να διατηρήσετε καλή σιλουέτα και σωστή διατροφή.Συνδέστε ευχάριστες στιγμές με υγιεινά γεύματα. Το να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να πάψει να έχει λιγούρες για κάτι αλμυρό ή γλυκό ή λιπαρό, δεν είναι και εύκολο πράγμα. Λίγοι είναι αυτοί που είναι τόσο πειθαρχημένοι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι ν α εμπλέξετε τα συναισθήματα σας στην διαδικασία αυτή.

Πολλοί από εμάς συνδέουν θετικά, νοσταλγικά συναισθήματα με ανθυγιεινά τρόφιμα. Για παράδειγμα το μαλλί της γριάς με μία ανέμελη μέρα στο λούνα πάρκ όταν ήμασταν παιδιά. Προσπαθήστε να κάνετε παρόμοιες θετικές σκέψεις με θετικά, για την υγεία σας- εδέσματα. Π.χ τη φοβερή ψαρόσουπα που φάγατε πέρυσι στις διακοπές σας. Μόλις ενεργοποιήσετε το κύκλωμα τέτοιων θετικών σκέψεων, θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ότι η επιθυμία για junk-food είναι απλά ένα παιχνίδι που σας παίζει το μυαλό σας. Η συνειδητοποίηση αυτή θα σας οδηγήσει σε καλύτερες επιλογές.

Να έχετε πάντα φρέσκο ​​και μακράς διάρκειας τρόφιμα στο ψυγείο σας. Όταν θέλετε να φάτε λαχανικά και φρούτα ή κάποιο γιαούρτι και δεν υπάρχει στο ψυγείο, η καλή σας διάθεση να τραφείτε με κάτι υγιεινό, πάει περίπατο στο βωμό της πείνας που νοιώθετε και υποκύπτετε σε έτοιμα και ανθυγιεινά τρόφιμα. Είναι ήδη ευκολότερο να ανοίξετε ένα σακουλάκι με τσιπς από το να πλένετε, να καθαρίζετε και να κόβετε σαλατικά. Μην το κάνετε πιο δύσκολο για τον εαυτό σας.

queen.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas