Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σύντομα αρχίζει ο διάλογος στη Συρία δήλωσε ο Αλ Άσαντ

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος εδώ και τρεις μήνες με ένα κίνημα αμφισβήτησης της εξουσίας του, δήλωσε σήμερα ότι σύντομα θ΄αρχίσει ένας εθνικός διάλογος, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα νέο Σύνταγμα.

Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού, ο Ασαντ τόνισε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μελετήσει την επέκταση της πρόσφατης αμνηστίας, αλλά υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους "σαμποτέρ"και το λαό, ο οποίος έχει νόμιμα αιτήματα.
Ο σύρος πρόεδρος τόνισε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις "μέσα στο χάος" και μίλησε εκ νέου για "συνωμοσία" κατά της χώρας του.
"Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς σταθερότητα, δεν μπορούν να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις μέσα στο χάος και στο σαμποτάζ. Αυτό που συμβαίνει σήμερα από την πλευρά ορισμένων δεν έχει σχέση με τις μεταρρυθμίσεις ή την ανάπτυξη, πρόκειται για σαμποτάζ", πρόσθεσε.
"Είναι βέβαιο ότι υπάρχει συνωμοσία κατά της Συρίας. Οι συνωμοσίες είναι όπως τα μικρόβια που δεν μπορούμε να εξουδετερώσουμε, αλλά χρειάζεται να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν πιστεύω ότι υπήρξε έστω μια ημέρα κατά την οποία η Συρία δεν αποτέλεσε αντικείμενο συνωμοσίας, λόγω της γεωγραφικής ή της πολιτικής της θέσης", υπογράμμισε ο 'Ασαντ.
Ο σύρος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του βρίσκεται σε μια "αποφασιστική καμπή" μετά τις "δύσκολες ημέρες", εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των "μαρτύρων" και τόνισε ότι οι υπεύθυνοι για την "αιματοχυσία" θα λογοδοτήσουν.
Ο Άσαντ πρόσθεσε ότι η οικονομία απειλείται με "κατάρρευση".
"Πρέπει να ενεργήσουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στη συριακή οικονομία γιατί υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης", τόνισε.
"Η Συρία πρέπει να αναζητήσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Στο παρελθόν υπήρχε το σοσιαλιστικό μοντέλο και πολλοί υποστηρίζουν ότι το μοντέλο αυτό έχει πεθάνει. Πρέπει να αναζητήσουμε ένα μοντέλο που να ταιριάζει στη Συρία", τόνισε.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas