Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μοιχεία: Βάζετε την ψυχραιμία, βάζουμε τα βήματα

http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/c243ecd37382bf3a5d9c7bcaad009c6d_M.jpg?t=943912800

Όταν ανακαλύπτετε πως ο σύζυγός σας σας απάτησε, όλα μπορούν να συμβούν. Από την άσκηση σωματικής βίας εις βάρος του, μέχρι κλάματα και παρακάλια για να γυρίσει πίσω στη δική σας αγκαλιά -μόνο. Σοκ, οργή, ντροπή, θλίψη, ενοχές, εκδικητικότητα, όλα τα συναισθήματα χωρούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Εσείς όμως καλό είναι να τοποθετήσετε ανάμεσά τους και την ψυχραιμία.

 Βήμα πρώτο. 
Το πρώτο και βασικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε μια απόσταση. Όσο πιο κοντά είστε στον άνθρωπο που σας πλήγωσε, τόσο πιο πιθανό είναι να τα πάθη σας να εκδηλωθούν σε όλο τους το μεγαλείο και να καταστρέψετε όποιες ελπίδες υπάρχουν να σωθεί η κατάσταση.
Δώστε χώρο στον εαυτό σας και στο σύζυγό σας και κάντε ένα εποικοδομητικό timeout. Καλό είναι να μην είστε καταδικαστική πριν κατέβει το αίμα από το κεφάλι σας και κατορθώσετε να σκεφτείτε ψύχραιμα τους λόγους που οδήγησαν το σύζυγό σας εκεί.

Βήμα δεύτερο.
Αναζητήστε υποστήριξη. Δεν είναι και λίγο να πληροφορηθεί μια γυναίκα πως δεν ήταν η μόνη στη ζωή του συζύγου της. Εκτός από τον εγωισμό που όχι απλά πληγώνεται αλλά μάλλον διαλύεται, πληγώνεται και η καρδιά η οποία χρειάζεται πολύ καιρό για να μπορέσει να επανέλθει. Και αυτό σίγουρα δεν μπορείτε να το πετύχετε μόνη σας από την πρώτη στιγμή.
Μετά το πρώτο βήμα που είναι η απόσταση από τον σύζυγό σας, καλό είναι να μοιραστείτε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας με μερικά άτομα που εμπιστεύεστε και αγαπάτε. Μπορεί να είναι φίλοι, μέλη της οικογένειάς σας ή ένας άνθρωπος που σας συμβουλεύει και σας στηρίζει, είτε αυτός είναι ψυχολόγος, είτε δάσκαλος, είτε πνευματικός.
Η αντικειμενική υποστήριξη χωρίς προσωπική κρίση είναι απαραίτητη σε αυτή τη φάση που τα αισθήματα πόνου τυφλώνουν την κρίση και τη λογική. Θα σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς είναι αυτό που αισθάνεστε και να βάλετε την εξωσυζυγική σχέση σε μία άλλη προοπτική.

Βήμα τρίτο.
Όλος ο χρόνος του κόσμου είναι δικός σας για να σκεφτείτε. Χρησιμοποιήστε τον και μην αγχωθείτε ότι πρέπει να καταλήξετε σε ένα συμπέρασμα άμεσα. Προσπαθήστε να μην ασχοληθείτε με τις λεπτομέρειες της απιστίας από την αρχή, καθώς κάτι τέτοιο απλά θα σας εμποδίσει να σκεφτείτε καθαρά και θα σας στεναχωρήσει περισσότερο.
Πάρτε τον απαραίτητο χρόνο για να σκεφθείτε την κατάσταση, αναβάλλοντας οποιαδήποτε συζήτηση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική με τον σύζυγό σας. Στο διάστημα αυτό, αναλογιστείτε με σοβαρότητα τους κοινούς σας στόχους.
Θα χρειαστεί χρόνος για να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας τι έχει συμβεί και να αποφασίσετε αν η σχέση σας μπορεί να το ξεπεράσει ή όχι, αν θέλετε και αν αξίζει τον κόπο να κάνετε κάτι τέτοιο. Αν αυτό που θέλετε και οι δύο είναι να τα ξαναβρείτε και να κάνετε τον γάμο σας να πετύχει, καλό είναι να λάβετε υπ' όψη σας ότι κάτι τέτοιο θα πάρει χρόνο, ενέργεια και δέσμευση

Βήμα τέταρτο.
Βρίσκεστε τη δύσκολη θέση να πρέπει να διαχειριστείτε την απιστία του συζύγου σας. Σε πρώτη φάση χάθηκε ο κόσμος κάτω από τα πόδια σας, σε δεύτερη και τρίτη φάση ακολουθήσατε τα βήματα που σας προτείναμε, πήρατε το χρόνο σας και κρατήσατε τις απαραίτητες αποστάσεις, τώρα όμως είστε ακόμη μετέωρη.
Στην περίπτωση που δε γνωρίζετε τι ακριβώς να κάνετε, δεν είναι καθόλου κακό να ζητήσετε τη βοήθεια του κοινού. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση το κοινό είναι ένας Σύμβουλος Γάμου. Βρείτε έναν έμπειρο και ικανό Σύμβουλο και εμπιστευτείτε τον στο να σας δείξει μία διαφορετική προοπτική όσον αφορά την απιστία του συζύγου σας.
Θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε διάφορους παράγοντες που συνέβαλλαν στην απιστία, ενώ θα σας διδάξει πώς να ξαναχτίσετε και να ενδυναμώσετε τη σχέση σας, αποφεύγοντας το διαζύγιο –αν αυτό είναι βέβαια ο κοινός σας στόχος.
queen.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas