Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη με δωρεάν SMS

Βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη με δωρεάν sms (1)
Cosmote, Vodafone και Wind ανακοίνωσαν ότι παρέχουν δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες...
σύγκρισης τιμών καυσίμων.

Οι συνδρομητές στέλνουν ένα μήνυμα στον αριθμό 54151 με την περιοχή που τους ενδιαφέρει και λαμβάνουν άμεσα ενημέρωση για τα τρία πιο φθηνά σημεία πώλησης αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.
Οι χρήστες κινητών με Android μπορούν να κατεβάσουν από το Android Market τις εφαρμογές fuelprices GR και E-prices GR για τη σύγκριση τιμών αλυσίδων super market ανά προϊόν με ελεύθερη αναζήτηση, που αντλούν τις τιμές από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Η υπηρεσία σύγκρισης τιμών των μεγάλων αλυσίδων Super Market διατίθεται και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση e-prices.gr. Προς το παρόν, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας.
Με αφορμή την παροχή της δωρεάν υπηρεσίας αποστολής και λήψης SMS για την αναζήτηση των φθηνότερων πρατηρίων καυσίμων, Wind και Cosmote υπενθυμίζουν ότι η κινητή τηλεφωνία είναι ένας από τους ελάχιστους κλάδους στην Ελλάδα που μειώνει συνεχώς τις τιμές των υπηρεσιών του.

Επικαλούμενες έρευνα της ICAP και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι τιμές συμβολαίων και καρτοκινητής έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά κατά 60% χωρίς τους έμμεσους φόρους ή 46,3% συμπεριλαμβανομένων των έμμεσων φόρων.

Οι εταιρείες δηλώνουν ότι συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη δημιουργία Παρατηρητηρίων Τιμών.

Βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη με δωρεάν sms (2)


Στο Διαδίκτυο: e-prices.gr, fuelprices.gr

Τα Παρατηρητήρια Τιμών είναι δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες, για προϊόντα super market και καύσιμα, μέσω των οποίων οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων ανά super market www.e-prices.gr, καθώς και τις τιμές συγκεκριμένων πρατηρίων καυσίμων ανά περιοχή www.fuelprices.gr.


Στο Android Market “powered by HTC”

H ανάπτυξη των εφαρμογών Android έγινε από την HTC Corporation η οποία συνεργάστηκε για το σκοπό αυτό με το Υπουργείο και το Παρατηρητήριο Τιμών.

Η εφαρμογή για τις Τιμές Καυσίμων δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναζητήσει στην περιοχή που τον ενδιαφέρει το πρατήριο με την πιο οικονομική τιμή, ανάλογα με τον τύπο καυσίμου που θα επιλεγεί. Παράλληλα, αναζήτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με βάση την εταιρία πρατηρίου που επιλέγει ο χρήστης.

Στην εφαρμογή για τις Τιμές Καταναλωτικών Προϊόντων ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τιμές για ομάδες προϊόντων στον Δήμο ή την Περιοχή που επιθυμεί. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τις επιλογές των προϊόντων στο «καλάθι» του, ώστε σε κάθε μελλοντική αναζήτηση να μπορεί να συγκρίνει τις τιμές εκ νέου.

«Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τους ενδιαφερόμενους με γνώση και πληροφορία για τα επίπεδα τιμών στην αγορά, με νέα χρηστικά εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να κάνουν σωστές επιλογές και ταυτόχρονα θα ωθήσουν και τις επιχειρήσεις σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ τους», δήλωσε ο κος Ντίνος Ρόβλιας, Υφυπουργός Εμπορίου, στη σχετική Συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέρουμε στην πρωτοβουλία του Υπουργείου και με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να βρουν την πιο οικονομική λύση. Η HTC έχοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή, αξιοποιεί την τεχνολογική της εμπειρία ώστε να προσφέρει στο καταναλωτικό κοινό, χωρίς κόστος, δύο εξαιρετικά εύχρηστες εφαρμογές που μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία», ανέφερε ο κος Νικήτας Γλύκας, HTC Executive Director SEE.

24ωρο

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas