Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Πως η ζήλια μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις και πως να την αντιμετωπίσετε

Όταν γίνεται σε έντονο βαθμό προκαλεί προβλήματα , παρόλα αυτά σε ήπια μορφή είναι επιθυμητή. Όταν υπερβαίνει τα όρια μπορεί να είναι καταστροφική για την υγεία και την ψυχολογία μας . Πρέπει λοιπόν να έχουμε κάποια όρια τα όποια να αναγνωρίζουμε και να μην το παρακάνουμε για να μην χάσουμε τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας... Πρέπει να ελίξουμε τον εαυτό μας και να αποφεύγουμε να είμαστε ζηλιάρηδες. Μόλις πιάσουμε τον υετό μας να ζηλεύει πρέπει να τον σταματήσουμε .
Πρέπει να βρούμε την αιτία του προβλήματος , δηλαδή αυτό που μας κάνει να αριθμούμαι με ζήλια και να το αντιμετωπίσουμε σωστά ώστε να το εξαλείψουμε.

Επίσης πρέπει να βεβαιωθούμε αν πίσω από τις υποψίες μας υπάρχει μια δόση αλήθειας, αυτό θα μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο άνετα και να το ξεπεράσουμε πιο γρήγορα.

Εμπιστευτείτε το άτομο που είναι μαζί σας. Νιώστε το πιο κοντά σας και δώστε του χώρο στην ζωή σας, να απολαμβάνεται τις στιγμές μαζί του και να μην αφήνεται το πάθος της ζήλιας να σας κυριεύει γιατί δεν θα χαίρεστε την σχέση όπως θα έπρεπε..
Να διατηρείται την αυτοεκτίμηση σας γιατί η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι ένας παράγοντας της ζήλιας , μην νοιώθετε κατώτεροι του συντρόφου σας.

Σχέση σημαίνει ένωση και όχι εξάρτηση.
Μιλήστε με το ταίρι σας. Μιλήστε για τους φόβους σας ώστε να τους ξεπεράσετε πριν γίνουν εμμονή.. η ζωή και οι σχέσεις μας με όλους τους ανθρώπους πρέπει να είναι απόλαυση και όχι αρρωστημένες καταστάσεις , καμία σχέση δεν είναι δεδομένη , όλες οι σχέσεις αλλάζουν ανάλογα με την συμπεριφορά μας , γιαυτό θα πρέπει να μην ζηλεύουμε,να εκτιμάμε τον εαυτό μας και να σεβόμαστε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας..
WOMAN365

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas