Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μανιταρόπιτα


Φρέσκα μανιτάρια με λιωμένο τυρί και μπόλικο γάλα ανάμεσα σε δύο τραγανά φύλλα κουρού. Είναι εκπληκτική και θα την έχεις έτοιμη σε 50 λεπτά...




 

 

 

 

       Συστατικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας κουρού
  • 750 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 3 φλιτζάνια διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα (προτίμησε πιο γλυκιές και απαλές γεύσεις)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι/Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαιντανό ψιλοκκομμένο

    Τρόπος μαγειρέματος

  • 1: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο (τις 2 κ.σ.) και σοτάρισε ελαφρά το σκόρδο
  • 2: Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχια πρόσθεσε και τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε
  • 3: Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε τα μανιτάρια σου να κρυώσουν
  • 4: Σε ένα μπολ χτύπησε τα 3 αυγά ολόκληρα με 2 φλιτζάνια γάλα
  • 5: Πρόσθεσε το γάλα με τα αυγά στα μανιτάρια (αφού έχουν κρυώσει καλά για να μην ψηθεί το αυγό)
  • 6: Στη συνέχεια πρόσθεσε τα τυριά και ανακάτεψε καλά τη γέμισή σου

    www.tlife.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas