Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Έτοιμος για μια ακόμα... σεντονάτη ανατροπή!

Μία σεζόν με πολλά προβλήματα, απρόοπτα και χωρίς κάποιον τίτλο ολοκληρώνεται απόψε για τον Παναθηναϊκό... Ωστόσο δίνεται η ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να σώσουν τα προσχήματα και να δώσουν το δικαίωμα στον σύλλογο να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Champions League μέσω των προκριματικών.
Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ ως φιλοξενούμενοι, τυπικά, και χρειάζονται μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, προκειμένου να ολοκληρώσουν την μεγάλη ανατροπή και από εκεί που στο τέλος του πρώτου γύρου τους είχαν όλοι ξεγραμμένους, να πάρουν με ένα εντυπωσιακό σερί νικών την πρώτη θέση.

Μετά την «σφαλιάρα» στον Βόλο από τον Ολυμπιακό του Μπέου και την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίασαν, οι «πράσινοι» επιτέλους αφυπνίστηκαν και στα παιχνίδια που ακολούθησαν στο ΟΑΚΑ με τους Βολιώτες και τον ΠΑΟΚ πήραν τις απαραίτητες νίκες και πλέον θέλουν άλλη μία με την ΑΕΚ για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση.

Αν φυσικά οι «πράσινοι» δείξουν ένα σοβαρό πρόσωπο δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα. Εδώ, έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν ανάλογη ανατροπή σε πολύ δυσκολότερο επίπεδο και με λιγότερο ποιοτικό ρόστερ. Το 2008 στους ομίλους του Champions League, όταν και πάλι μετά από τρεις αγώνες είχαν μια ισοπαλία, αλλά κατάφεραν με τρία στα τρία να εξασφαλίσουν την πρωτιά και την πρόκριση.

Déjà vu

Η φετινή είναι η τρίτη φορά που ο Παναθηναϊκός συμμετέχει στη διαδικασία των πλέι οφ. Και όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες, έτσι και αυτή, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την τελευταία αγωνιστική την ΑΕΚ με θεωρητικό μειονέκτημα έδρας.

Την πρώτη φορά, τη σεζόν 2007-08, ο Παναθηναϊκός είχε αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με τον Μαρσέλο Μάτος να ανοίγει το σκορ στο 25’ και τον Ενσαλίβα να ισοφαρίζει στο 51’, σε έναν αγώνα που όμως ήταν αδιάφορος ουσιαστικά για το «τριφύλλι», μιας και ήδη είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και έπαιξε με πολλούς αναπληρωματικούς.

Τον επόμενο χρόνο οι «πράσινοι» συμμετείχαν πάλι στα πλέι οφ και αυτή τη φορά στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν ήθελαν να ηττηθούν προκειμένου να πάρουν την πρώτη θέση. Τελικά επικράτησαν εύκολα με 2-0 της Ένωσης, που χρειαζόταν μόνο τη νίκη, χάρη στα γκολ του Καραγκούνη στο 30’ και του Ρουκάβινα στο 36’.

theplayer.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas