Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Μυρωδάτα κεφτεδάκια με λιαστή ντομάτα

Ενθουσιάστε τους καλεσμένους στο πάρτι σας με μία παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για κεφτεδάκια, τολμήστε να ...
προσθέσετε τριμμένα λαχανικά και να δώσετε στο ορεκτικό μεσογειακό άρωμα. Άλλος ένα τρόπος για να φάνε οι μικροί λαχανικά που δεν τρώνε κανονικά, αφού θα τα έχετε κρυμμένα στο αγαπημένο τους φαγητό. Μπορείτε να συνοδεύεστε το ορεκτικό σας με διάφορες σος για ντιπ, όπως σος τυριού ή ντομάτας.

Υλικά
200γρ. μοσχαρίσιο κιμά
½ τρίμματα ψωμιού
¼ λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο
2 κουτ. σούπας ρίγανη τριμμένη
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
4 κοτσάνια σέλινο τριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ, βάζετε τα τρίμματα ψωμιού, τις ντομάτες, το κολοκυθάκι, το καρότο, το σέλινο, ένα κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αβγό και τον κιμά σε ένα μπολ. Αρχίζετε να πλάθετε το μείγμα με τα χέρια σας, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

2.Πλάστε με τα χέρια σας τα κεφτεδάκια και βάλτε τα σε ένα πιάτο. Τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

3.Ζεστένετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα και να μαγειρευτούν μέχρι μέσα.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas