Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Συνάντηση Ομπάμα με τους κομάντο της επιχείρησης κατά του Μπιν Λάντεν


Ο Μπ.Ομπάμα μίλησε με στρατιώτες στο Φορτ Κάμπελ στο Κεντάκι
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπαιντεν συναντήθηκαν με τους άνδρες που έφεραν σε πέρας την αποστολή εντοπισμού και εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν την περασμένη Κυριακή και τους ευχαρίστησαν για την ενέργεια τους, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος, ο οποίος είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, και ο αντιπρόεδρος μετέβησαν σε στρατιωτική βάση στο Κεντάκι όπου εδρεύει, μεταξύ άλλων, μονάδα των ειδικών δυνάμεων που έλαβε και αυτή μέρος στην επιχείρηση.

Κατά τον Λευκό Οίκο συναντήθηκαν με την «πλήρη δύναμη» των SEAL που συμμετείχε στην επιχείρηση και ευχαρίστησε τα μέλη της για την αποστολή τους. Παρασημοφόρησε ακόμη τη μονάδα με μετάλλιο (Presidential Unit Citation), την ανώτερη τιμή που μπορεί να δοθεί σε στρατιωτική ομάδα, για την «εξαιρετική υπηρεσία και το επίτευγμα τους».

Στην βάση έγινε δεκτός από τον αντιναύαρχο Γουίλιαμ ΜακΡέιβεν, ο οποίος κατά πληροφορίες είχε το γενικό πρόσταγμα στην επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Εκτός από τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων –αυτή η συνάντηση κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας– ο Μπ.Ομπάμα μίλησε σε στρατιώτες που επέστρεψαν από την αποστολή τους στο μέτωπο του Αφγανιστάν.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος είχε επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη όπου κατέθεσε στεφάνι στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δίδυμοι πύργοι, μίλησε με συγγενείς των θυμάτων και με πυροσβέστες που έχασαν συναδέλφους τους κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Μπιν Λάντεν, τόνισε με έμφαση ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ξεχάσουν.
Newsroom ΔΟΛ

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas