Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στα χέρια της Ασφάλειας ο εφοριακός που έγινε "Λούης" με 2 εκατ. ευρώ - Είχε κλειστεί στο Δαφνί

- Εντοπίστηκε στην περιοχή του Βύρωνα και ήδη μεταφέρθηκε στα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ
- Χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά
- Είχε βρεθεί σε λογαριασμό του το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο εφοριακός της ΚΓ ΔΟΥ Αθηνών, ο φερόμενος ως βασικός ύποπτος υπεξαίρεσης ποσού που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt ο προϊστάμενος του τμήματος Εξόδων της συγκεκριμένης εφορίας βρέθηκε στην περιοχή του Βύρωνα και ήδη έχει μεταφερθεί στα κεντρικά της Ασφάλειας όπου και ανακρίνεται. Από την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής του σύμφωνα με τις πληροφορίες ο εφοριακός είχε εισαχθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα στο Δαφνί με προβλήματα.

Ωστόσο, κανείς προς το παρόν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν είχε όντως ψυχολογικά προβλήματα ή ήταν μία πρόφαση για να κρυφτεί. Σήμερα το μεσημέρι ο εφοριακός αυτός πήρε εξιτήριο από το Δαφνί και η αστυνομία που τον είχε εντοπίσει τον συνέλαβε στην περιοχή του Βύρωνα.

Ο 50χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων της ΚΓ’ ΔΟΥ Αθηνών χρέωνε με πλαστά δικαιολογητικά το δημόσιο καταθέτοντας σε λογαριασμούς ιδιωτών μεγάλα ποσά, ως δήθεν αμοιβές για ανύπαρκτες καταναλωτικές αγορές και παροχή υπηρεσιών προς το ελληνικό δημόσιο.

Επρόκειτο για αμοιβές που είχαν να κάνουν με δήθεν προμήθειες για έπιπλα, υπολογιστές, χαρτί, καύσιμα κλπ. Όπως όλα δείχνουν προσέφερε γενικώς «εξυπηρετήσεις» σε ιδιώτες που «είχαν λαμβάνειν» από το κράτος.

Όταν το ΣΔΟΕ είχε επιχειρήσει να τον εντοπίσει προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις καταθέσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς του, αφού από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν, ο υπάλληλος είχε εξαφανιστεί.

Πώς λειτουργούσε η κομπίνα

Τα λεφτά, με δική του εντολή από τη ΔΟΥ, έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό ιδιώτη, σε συγκεκριμένο υποκατάστημα, όπου και ο ίδιος ο εφοριακός διατηρούσε λογαριασμό. Όταν έμπαιναν λεφτά στον έναν λογαριασμό, περνούσαν μετά (ένα μέρος τουλάχιστον) στον δικό του.

Η Αρχή Καταπολέμησης "μαύρου χρήματος" έσπασε τους λογαριασμούς και εντόπισε τις κινήσεις αυτές.
Ο εφοριακός έπαψε όμως να δίνει σημεία ζωής στην υπηρεσία του τις τελευταίες 3-4 μέρες, πιθανότατα μόλις ειδοποιήθηκε από την τράπεζα ότι οι λογαριασμοί του έχουν πια δεσμευτεί με εντολή εισαγγελέα.

Μέσα στην τελευταία 5ετία φέρεται να υπεξαίρεσε συστηματικά μεγάλα ποσά τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσεγγίζουν και τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πάντως, ως τώρα βρέθηκε να διακινούνται ποσά της τάξεως των 200.000 ευρώ, ενώ οικονομικοί επιθεωρητές ερευνούν για το ακριβές ύψος της ζημίας που υπέστη το δημόσιο. 

newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas