Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Σβήστε τα ίχνη του οριστικά!

Πολλά είναι τα ζευγάρια που βρίσκονται σε αποσύνθεση γύρω σας. Δεν τα βλέπετε; Ακόμα κι αυτά που έχουν ντυθεί το μανδύα της ευτυχίας. Πολλά απ’ αυτά θέλουν να βρουν τρόπους να τελειώσουν τη σχέση με τον αγαπημένο τους και να συνεχίσουν μόνοι τη ζωή τους. Αυτό ακριβώς είναι και το θέμα μας.
Εδώ είναι μερικές εύκολες προτάσεις για να σας βοηθήσουν να πάρετε μιαν απόφαση πέρα από αυτήν που έσπασε την καρδιά σας, έτσι ώστε να μπορέσετε να πάρετε τα πάνω σας και να επαναπροσδιορίσετε τις αρετές σας για να βρείτε επιτέλους την αληθινή αγάπη.


1. Κατ’ αρχάς, πετάξτε τον αγαπημένο σας (αν αντέχετε!) εκτός κινητού σας. Με αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που θα γυρίζετε στην ψηφιακή σας ατζέντα, θα αποφύγετε το σφίξιμο στην καρδιά, εκείνο που σας κάνει να νιώθετε συντριβή. Γιατί να περνάτε αυτή την αγωνία κάθε φορά; Αφαιρέστε οποιεσδήποτε αναμνήσεις σας συνδέουν από το σπίτι, το αυτοκίνητο και τον εργασιακό χώρο σας.

2. Σταματήστε να βρίσκεστε σε κατάσταση αποσύνθεσης. Οι φίλοι γύρω είναι πρόθυμοι να σας συμβουλέψουν, αλλά τα λάθη τα κάνατε μόνη σας και τα σχόλια τους έχουν ρίσκο θετικό ή αρνητικό κι είναι πολύ πιθανόν να σας παγιδεύσουν. Μετά από ένα μήνα σταματήστε να τον επαναφέρετε στις συζητήσεις σας. Δεδομένου ότι αποσυνδέεστε από τον πόνο του χωρισμού, μπορείτε να κινηθείτε ευκολότερα προς μια καλύτερη σχέση.

3. Συντάξτε έναν κατάλογο που να περιέχει τα ελαττώματα του. Σκεφτείτε πόσα πράγματα σας χώριζαν και ποτέ αυτά που σας ένωναν, γιατί θα είναι λάθος προσέγγιση. Προσπαθήστε να πείσετε το υποσυνείδητό σας, ότι δεν ήταν σωστός για σας. Η εξάσκηση αυτή θα σας πάρει μακριά από εκείνες τις ρομαντικές και γλυκερές αυταπάτες.

4. Μην σταματάτε μετά τη δουλειά ή πηγαίνοντας προς το σπίτι με κάποια δικαιολογία στο αγαπημένο και κοινό πολυσύχναστο μέρος, να διερευνήσετε αν το αμάξι του βρίσκεται εκεί, με πρόθεση να πιάσετε στον αέρα μιαν αναλαμπή της παλαιάς φλόγας σας. Αυτή η συμπεριφορά θα σας κρατήσει κολλημένες και θα καταστρέψει επίσης την αυτοπεποίθησή σας.

5. Βρείτε μια μάντρα και γράψτε με μεγάλα γράμματα : «Αξίζω κάποιον που να με αγαπά πραγματικά». Καθημερινά περνάτε να βλέπετε το σύνθημά σας. Κάποια στιγμή που θα πάει; Θα το εμπεδώσετε.

6. Μην αναρωτιέστε εάν υπήρξε κάτι που θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αλλάξετε το πεπρωμένο σας. Όταν κάποιος σας αγαπά, είστε ελεύθερες να κάνετε λάθη. Εάν υπήρχε αρκετή ουσία, το πρόσωπο είχε καθήκον να σας κρατήσει στη ζωή του. Εάν όχι, τότε δεν σήμαινε τίποτα για σας.

7. Η κατάλληλη εποχή ήρθε για την έναρξη επικοινωνίας, με νέους φίλους. Εάν η παρέα σας και τα κοινωνικά σας, περιφέρονται ή συνδέονται με τον πρώην σας, προσπαθήστε να επεκτείνετε το κύκλο σας, έξω από αυτό το περιβάλλον. Να αλλάξετε άμεσα τη ζωή σας και να περιμένετε να έχετε μια νέα θετική εμπειρία χωρίς αποσκευές από το παρελθόν.



8. Χτίστε την εμπιστοσύνη γύρω από τον εαυτό σας. Ο λόγος που σας χώρισε, δεν είναι πως φταίτε εσείς αναγκαστικά. Ο καλύτερος τρόπος να πάτε πέρα από μια σχέση, είναι η αυτοεκτίμηση για σας, έτσι ώστε να μάθετε ότι αξίζετε εκείνο το κομμάτι που εκείνος σας στέρησε. Η ιδέα της ύπνωσης είναι ένας τρόπος για επανεκκίνηση του κοιμισμένου εγκεφάλου σας, ώστε αυτή τη φορά να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να γίνετε αποδεκτή πρώτα από όλα σε σας. Αγκαλιάζοντας με τρυφερότητα και όχι με παράπονο και θλίψη τον εαυτό σας, θα σας κάνει πιο ερωτεύσιμες και ελκυστικότερες στο αντίθετο φύλο.

9. Συντάξτε έναν κατάλογο αυτών που θέλετε σε μια σχέση. Μπορεί να είχατε προσελκύσει το τελευταίο πρόσωπο εξ’ ορισμού. Ο καθαρός προσδιορισμός, του τι ακριβώς θέλετε, μπορεί συνειδητά να τακτοποιήσει συναισθηματικές εκκρεμότητες και να σας βοηθήσει να βρείτε το πρόσωπο που σχεδιάζατε στο μυαλό σας και μπορεί να είναι τελικά, πολύ διαφορετικό από την πρώην-αγάπη σας.

10. Δείξτε πως είσαστε ευτυχής, ακόμα κι αν δεν συμβαίνει. Αυτό μπορεί να μην είναι εύκολο καταρχάς και να σας φέρνει δάκρυα στα μάτια, αλλά συνεχίστε αυτήν την ταχτική. Με την πάροδο του χρόνου, θα βρείτε πως αυτό σας δίνει μια αίσθηση εσωτερικής ειρήνης και χτίζει την ελπίδα, πως είσαστε κοντά στο να βρείτε την αγάπη που στερηθήκατε και που αξίζετε αληθινά.

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas