Κυριακή 1 Μαΐου 2011

«Εντολές από την Αλ-Κάιντα» έπαιρνε ένας από τους συλληφθέντες στη Γερμανία


Οι τρεις συλληφθέντες παρακολουθούνταν για μήνες, αναφέρουν τα δημοσιεύματα
Ένας από τους τρεις άνδρες που συνέλαβε την Παρασκευή η αστυνομία της Γερμανίας με την κατηγορία ότι σκόπευαν να προχωρήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις, έπαιρνε διαταγές από την Αλ-Κάιντα, ανέφεραν οι Αρχές.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο διατύπωσε το Σάββατο κατηγορίες κατά του αρχηγού της ομάδας για συμμετοχή σε ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Για την ώρα δεν είναι γνωστό ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι άλλοι δύο.

Κατά τις γερμανικές Αρχές ο αρχηγός της ομάδας, ο Αμπντελαντίμ Κ., είχε τακτική επαφή με ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, που θα έδινε την εντολή για την τοποθέτηση βομβών.

Επιπλέον, ανέφεραν ότι οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να τοποθετήσουν βόμβα σε σημείο με πολύ κόσμο, όπως ένα λεωφορείο, αλλά τα σχέδιά τους ήταν ακόμα σε αρχικό στάδιο.

Ο σχεδιασμός της επίθεσης μπορεί να ξεκίνησε στις αρχές του 2010, εκτιμούν οι Γερμανοί.

Μαζί τους στον ίδιο τρομοκρατικό πυρήνα, αναφέρουν τέλος, ήταν συνολικά επτά ή οκτώ άτομα.

Οι συλλήψεις των τριών ανδρών έγιναν στο Ντίσελντορφ και το Μπόχουμ με την κατηγορία της αγοράς υλικών για την κατασκευή βομβών.

Οι άνδρες, ένας Μαροκινός, ένας Γερμανοϊρανός και ένας Γερμανομαροκινός, παρακολουθούνταν για μήνες από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες συνεργάστηκαν με τη CIA και τις Αρχές του Μαρόκου, γράφει το Spiegel.
Newsroom ΔΟΛ
in.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas