Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της σπείρας εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη


Πολυτελή αυτοκίνητα που ανήκαν σε μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον Γ' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 34χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε προ ημερών από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

Το δρόμο προς τις φυλακές πήραν ακόμη η 29χρονη σύζυγός του κι άλλα τρία εμπλεκόμενα στο κύκλωμα άτομα, που, μετά τις απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως.

Αντίθετα, ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης, ύψους 20.000 ευρώ, αφέθηκε ο δικηγόρος που συνελήφθη για εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι παραπάνω έξι κατηγορούμενοι -από τους συνολικά εννέα που συνελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα- αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της τοκογλυφίας κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, της εκβίασης κατ' εξακολούθηση και της αρπαγής.

Όπως έγινε γνωστό, ο 34χρονος, που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δάνειζε χρήματα για να διευκολύνει φίλους του.

Ήδη την περασμένη Πέμπτη, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, για τους οποίους, πάντως, δεν προέκυψε εμπλοκή στις υποθέσεις εκβίασης και τοκογλυφίας.

Δύο εξ αυτών κατηγορήθηκαν για οπλοκατοχή και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής τους, ενώ ο τρίτος, που κατείχε μικροποσότητα ναρκωτικών, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή κανενός όρου.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια στη Θεσσαλονίκη, ενώ είχε απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Αθήνα. Θύματά του ήταν επιχειρηματίες, οι οποίοι δανείζονταν διάφορα χρηματικά ποσά με τοκογλυφικούς όρους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas