Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ηγουμενίτσα: Έληξε ο αποκλεισμός του λιμανιού

Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα στους κατοίκους που είχαν αποκλείσει το λιμάνι και δεκάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι πλησίασαν το χώρο της συγκέντρωσης.

Σε αποκλεισμό της κεντρικής πύλης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας προχώρησαν στις 17.00 το απόγευμα οι φορείς και οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτυρόμενοι για το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή τους, με κεντρικό σύνθημα: "Ζητάμε λύση για τους κατοίκους και τους παράνομους μετανάστες".




Ομάδα από λαθρομετανάστες πλησίασαν το χώρο της συγκέντρωσης και άρχισαν να πετάνε πέτρες εναντίον των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα να παρέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να μην γενικευτεί η συμπλοκή.



Εξάλλου, σε έλεγχο που έκανε η αστυνομία σε μια νταλίκα, με προορισμό την Ιταλία εντόπισε 12 Αφγανούς λαθρομετανάστες, ανάμεσα σε ακατέργαστα δέρματα που ήταν το φορτίο της. Ο Ιρανός οδηγός της νταλίκας και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν.



Η ένταση που επικράτησε για περισσότερο από δύο ώρες ανάμεσα σε νεαρούς διαδηλωτές και μετανάστες, στις 22.00 το βράδυ εκτονώθηκε.



Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των φορέων ,οι διαμαρτυρίες τους, δεν έχουν ως κίνητρα τον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά την ποιότητα ζωής και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ,καθώς η κατάσταση στην Ηγουμενίτσα έχει ξεπεράσει τα όρια.
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas