Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Γυναικείος οργασμός: όλα είναι στον εγκέφαλο

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες τη στιγμή του οργασμού φθάνουν σε διαφορετική κατάσταση συνείδησης, συμπέρασμα που στο μέλλον μπορεί να οδηγήσει σε θεραπεία των περιπτώσεων ανοργασμίας. Εξετάζοντας μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλων, ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν στην Ολλανδία διαπίστωσαν τυχαία ότι μία περιοχή γνωστή ως κογχομετωπιαίος φλοιός, «κλείνει» καθώς η γυναίκα φθάνει σε οργασμό.... Εκτιμάται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μία στις τέσσερις γυναίκες έχει δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, ενώ 5 με 10% των γυναικών υποφέρουν από ανοργασμία. Μιλώντας στο περιοδικό New Scientist, ο ερευνητής Γιαννίκο Γεωργιάδης, είπε ότι ο κογχομετωπιαίος φλοιός ενδέχεται να συνιστά τη βάση του «σεξουαλικού ελέγχου» και τα συμπεράσματα της έρευνας θα βοηθήσουν τις γυναίκες που δεν πετυχαίνουν οργασμό

«Δεν πιστεύω ότι ο οργασμός "κλείνει" τη συνείδηση αλλά τη μεταβάλει. Οταν ρωτάς κάποιον πώς βιώνει τον οργασμό, περιγράφει ένα αίσθημα απώλειας του ελέγχου. Δεν είμαι βέβαιος αν αυτή η κατάσταση βοηθάει στην επίτευξη μεγαλύτερης απόλαυσης ή είναι απλά μία παρενέργεια», σημείωσε ο ερευνητής.

Οι επιστήμονες συνέδεσαν τις γυναίκες με έναν μαγνητικό τομογράφο και έπειτα οι σύντροφοί τους ανέλαβαν να τις ευχαριστήσουν μέχρι εκείνες να φθάσουν σε οργασμό, ενώ παράλληλα παρακολουθείτο η εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Συγκρίνοντας τις μαγνητικές των γυναικών που φθάνουν σε οργασμό με εκείνων που δεν μπορούν, οι επιστήμονες ελπίζουν να «προπονήσουν» τις γυναίκες με ανοργασμία να επιτύχουν την κλιμάκωση. Μία παρόμοια διαδικασία ελέγχου της δραστηριότητας του εγκεφάλου ακολουθείται στα άτομα με χρόνιους πόνους.
ΒΗΜΑ
sourta-ferta

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas