Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

"Οδικός χάρτης" προς τον ανασχηματισμό... Όλα τα σενάρια

Η φράση του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ότι θα προχωρήσει με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα σήμανε συναγερμό στους υπουργούς.

Αποφασισμένος για όλα φέρεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η κατάθεση του «οδικού χάρτη» 2012-2015 για την έξοδο από την οικονομική κρίση που θα γίνει με νέα μικρή καθυστέρηση, δηλαδή κοντά στς 20 Μαϊου, αντί στις 15 Μαϊου, θα αποτελέσει το δεύτερο και καθοριστικό ημίχρονο για το μέλλον της κυβέρνησης κα κυρίως της χώρας.

Και αν στο ποδόσφαιρο κάθε ομάδα έχει δικαίωμα τριών αλλαγών, στην περίπτωση της τωρινής κυβερνητικής ομάδας, με την τρόικα σε ρόλο διαιτητή, όλα δείχνουν ότι η έναρξη του δεύτερου αμφίρροπου ημιχρόνου που θα ξεκινήσει με την κατάθεση του «οδικού χάρτη» στη Βουλή θα συνδυάζεται σύμφωνα με πληροφορίες με αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα ή διορθωτικές κινήσεις στη λειτουργία της κυβερνητικής ομάδας.

Η φράση του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ότι θα προχωρήσει με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξουν την Ελλάδα, είτε μέσα από τη δουλειά τους είτε από το δημόσιο ρόλου τους, είτε μέσα από την κομματική ιδιότητα τους.... σήμανε συναγερμό στο κυβερνών κόμμα και ιδίως στα υπουργικά γραφεία..

Κυβερνητικά και κομματικά, ακόμη και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου απέστειλε ένα σαφές μήνυμα προς διαφωνούντες υπουργούς, βουλευτές και συνδικαλιστές, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να προχωρήσει σύντομα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που είναι πιθανόν να συνδυαστούν με την κατάθεση και ψήφιση του οδικού χάρτη από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορορούν στη νέα κυβενρητική ομάδα

- θα υπάρξει και δεύτερος αντιπρόεδρος, ενώ παράλληλα παίζεται η θέση του νυν αντιπροέδρου Θόδωρου Πάγκαλου

- θα υπάρξει μεγάλο «κούρεμα» αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών

- θα αξιοποιηθούν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη

- θα τοποθετηθεί Υπουργός Αποκρατικοποιήσεων και ενδεχομένως Υπουργός Επενδύσεων ώστε να ενοποιηθούν οι αρμοδιότητες σ΄ αυτον τον κρίσιμο τομέα που αυτή τη στιγμή διαχέονται στον Υπουργό Επικρατείας, στον Υπουργό Ανάπτυξης και στο Υπουργείο Εξωτερικών
newsit.gr

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas