Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Μάθετε τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες κάνουν σεξ!


why-women-have-sexΟι γυναίκες κάνουν σεξ για να γλυτώσουν από την πλήξη, για να διατηρήσουν την ειρήνη μέσα στη σχέση τους - ακόμη και για να πείσουν το σύντροφό τους να πετάξει τα σκουπίδια.
Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα, που περιλαμβάνονται σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο ‘’Γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ’’, το οποίο παραθέτει 200 λόγους, μετά τον προφανή λόγο της σωματικής έλξης.

Επικεφαλής της μελέτης οι ψυχολόγοι Cindy Meston και David Buss από τις ΗΠΑ, οι οποίοι πήραν συνεντεύξεις από 1.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι ο ρομαντισμός και το πάθος κινούνται σε χαμηλά επίπεδα με το 84 % των γυναικών να δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές σχέσεις για να εξασφαλίσουν μια ‘’ήσυχη ζωή’’ ή γιατί το βλέπουν ως εργαλείο διαπραγμάτευσης για τις δουλειές του σπιτιού.
Επιστήμονες από τη Νέα Ζηλανδία υποστηρίζουν ότι η έρευνα είναι μεν διαφωτιστική, αλλά παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ.
Η σεξολόγος δρ Michelle Mars δήλωσε ότι ο ρομαντισμός μάλλον είναι χαμηλά στον κατάλογο, επειδή το πάθος μπορεί εύκολα να διαλυθεί κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας σχέσης.
«Μπορεί μια γυναίκα να κάνει σεξ με το σύντροφό της για να του δείξει ότι ακόμα τον αγαπάει και νοιάζεται γι 'αυτόν – επειδή όντως ισχύει κάτι τέτοιο - αλλά ίσως δεν της αρέσει με τον ίδιο τρόπο πλέον», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Η σωματική έλξη μπορεί να ξεθωριάσει. Και όταν αυτό συμβεί, υποθέτω ότι το σεξ μπορεί να γίνει αρκετά υποτονικό».
31048382
Η ίδια επεσήμανε ότι πολλά ζευγάρια μπαίνουν σε μια ρουτίνα και καταλήγουν να κάνουν σεξ από συνήθεια.
«Νομίζω ότι αν το βιβλίο έθετε το ερώτημα ‘’Γιατί οι γυναίκες κάνουν καλό σεξ;’’ θα είχαμε ορισμένες πολύ διαφορετικές απαντήσεις
Ο σεξολόγος Nic Beets πάλι υποστηρίζει ότι μια γυναίκα που χρησιμοποιεί το σεξ για να κάνει το σύζυγό της κάνει τις μικροδουλειές μπορεί να έχει έναν πιο σύνθετο λόγο για αυτό, που θα ήταν μάλλον απίθανο να μπει στη διαδικασία να συζητήσει.
«Για παράδειγμα μια γυναίκα, που μεγάλωσε σε μια οικογένεια που είχε να ασχοληθεί με προβλήματα αλκοολισμού, μπορεί να ήταν γενικά αρκετά παραμελημένη συναισθηματικά ως παιδί.»
«Όταν αυτή η γυναίκα μεγαλώσει και βρεθεί σε μια σχέση μπορεί να καθησυχάζει τον εαυτό της ότι είναι αξιαγάπητη κάνοντας σεξ - αλλά αν ρωτήσετε το πρόσωπο αυτό γιατί κάνει σεξ, πιθανώς δεν θα σας δώσει απάντηση.»
Ο Beets θεωρεί ότι το βιβλίο παίρνει ως δεδομένο ότι οι άνθρωποι ξέρουν γιατί κάνουν διάφορα πράγματα.
«Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι δεν έχουν συνείδηση του εαυτού τους σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να δώσουν κατάλληλες απαντήσεις σε αυτά τα είδη των ερωτήσεων, και μπορεί να είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους να ανοιχθούν», δήλωσε ο Beets.
«Πολλές γυναίκες εξακολουθούν να δυσκολεύονται να δώσουν στον εαυτό τους το δικαίωμα να αισθανθούν ευχαρίστηση».
sexygreekblog

Facebook Twitter Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Blogas | Bloggerized by Blogas